HumboldtHafenEins in Berlijn bereikt hoogste punt

0

Vandaag is het hoogste punt van HumboldtHafenEins bereikt. Het HumboldtHafenEins project bestaat uit 30.000 m2 kantoren, horecavoorzieningen en 300 ondergrondse parkeerplaatsen.

HumboldtHafenEins bevindt zich in het centrum van Berlijn aan de Kapelle-Ufer, vlak bij het centraal station en heeft uitzicht op de Reichstag. Het project is ontworpen door architect KSP Jürgen Engel en is een van de duurzaamste gebouwen in Duitsland. HumboldtHafenEins ontving eerder een DGNB Gold pre-certificaat en staat in de top 5 van meest duurzame kantoorgebouwen in Duitsland. DGNB is de duurzaamheidsstandaard die gebruikt wordt in Duitsland en Gold is het hoogst haalbare niveau.

PricewaterhouseCoopers Aktiengesellschaft (PwC) is een langjarige huurovereenkomst voor 24.400 m2 en 260 parkeerplaatsen overeengekomen en zal in 2015 met 780 medewerkers haar intrek nemen in het kantoorgebouw.

Thomas Kieper, Partner PwC: ”Als Duitse marktleider voelen we ons uitstekend vertegenwoordigd in HumboldtHafenEins. Daarnaast is het de perfecte locatie om onze klanten de beste service in Berlijn te bieden.”

Het farmaceutisch bedrijf, Sanofi Pasteur MSD (SPMSD), heeft een langjarige huurovereenkomst voor 2.300 vierkante meter ondertekend en zal haar bestaande hoofdkantoor in 2015 verhuizen naar HumboldtHafenEins.

Coen van Oostrom, CEO OVG Real Estate: “OVG is in Nederland marktleider in het ontwikkelen van kantoorgebouwen met baanbrekende duurzaamheidniveaus. In Duitsland willen we dezelfde maatstaven voor energie-efficiënte en duurzame projecten neerzetten. HumboldtHafenEins is hiervan het begin. We zijn verheugd dat ons concept aantrekkelijk is voor marktleiders en dat we daarin succesvol zijn.’

 

http://www.ovg.nl/blog/humboldthafeneins-in-berlijn-bereikt-hoogste-punt

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?