The Blackstone Group L.P. ontvangt Gouden Baksteen

0

Beleggers wijzen Blackstone aan als ‘Vastgoedbelegger van het jaar 2014’

Tijdens de 23e editie van het jaarlijkse Vastgoedsymposium van JLL, dat vandaag plaatsvond in het Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen, is bekendgemaakt dat The Blackstone Group L.P. door collega-vastgoedbeleggers is uitgeroepen tot ‘Vastgoedbelegger van het jaar’. Blackstone is hiermee de winnaar van de ‘Gouden Baksteen’. Deze publieksprijs is gekoppeld aan het jaarlijkse onderzoek van JLL naar het vastgoedbeleggingsbeleid van particuliere en institutionele (inter)nationale beleggers.

In het onderzoek van JLL, uitgevoerd onder 34 nationale en internationale vastgoedbeleggers, nomineren de respondenten een collega die zich in hun ogen het afgelopen jaar heeft onderscheiden in onder meer strategie, gevoerd beleid of behaalde prestaties. Dit jaar kreeg Blackstone de meeste stemmen.

Sven Bertens, Head of Research van JLL en verantwoordelijk voor het onderzoek, geeft een toelichting: “Blackstone heeft het afgelopen jaar laten zien te kunnen profiteren van de uitdagende marktomstandigheden op de Nederlandse vastgoedmarkt. Sinds 2013 heeft Blackstone voor circa € 500 miljoen aan kantoren- en logistiek vastgoed gekocht. Naast recente acquisities, zoals het hoofdkantoor van Capgemini, de logistieke portefeuille Hattrick en een kantorenportefeuille van CBRE Global Investors, namen zij recent ook de Europese ontwikkelaar Multi over. De nationale en internationale vastgoedbeleggers uit ons onderzoek waarderen de activiteiten van Blackstone en geven met de toekenning van de Gouden Baksteen een compliment voor de gekozen strategie en de wijze waarop deze belegger de kansen die er in de markt zijn, heeft weten te benutten.”

Aan de Gouden Baksteen is een geldbedrag van € 2.500,- gekoppeld dat de winnaar beschikbaar kan stellen aan een zelfgekozen goed doel.

 

http://www.jll.nl/netherlands/nl-nl/nieuws/692/the-blackstone-group-ontvangt-gouden-baksteen

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?