Make-over voor markant kantoorgebouw Willemswerf aan de Maas

0

Het kantoorgebouw Willemswerf is na een make-over weer helemaal van deze tijd en klaar om nieuwe huurders te ontvangen. Op 17 september om 16.00 uur is er een openingsfeest in de nieuwe lobby. In opdracht van a.s.r. ontwikkelde architectenbureau Powerhouse Company in samenwerking met de oorspronkelijke architect Wim Quist, een nieuw concept.

De enorme lobby, ruim 3.500 m² groot, heeft een compleet andere uitstraling gekregen. De kille, witte hal met kunstobjecten heeft plaatsgemaakt voor een multifunctionele verblijfruimte met een levendige entree. Het heeft de sfeer van een high-end hotellobby, met warme kleuren en luxe materialen. De combinatie van comfortabele zitjes, flexplekken, koffiebar en restaurant én een prachtig uitzicht over de Maas maakt het een inspirerende plek om te werken. In de gehele ruimte is Wi-Fi beschikbaar zodat ook bezoekers hier kunnen werken.

Overtuigd van de intrinsieke kwaliteit van de Willemswerf besloot a.s.r. fors te investeren in dit gebouw. Naast de nieuwe lobby wordt ook de rest van het kantoorgebouw gerenoveerd. Eerder al werden twee kantoorverdiepingen vernieuwd. De komende vijf jaar worden de overige verdiepingen onder handen genomen. De transformatie speelt in op de veranderende vraag van kantoorgebruikers; minder ruimte, meer flexibiliteit en een fijne werkomgeving. De nieuwe lobby biedt die flexibiliteit; er is ruimte om te vergaderen, te overleggen of te werken. De huidige huurders zijn enthousiast. De verwachting is dat de transformatie ook nieuwe huurders zal aantrekken.

De Willemswerf is ontworpen door de beroemde architect Quist. Het werd in 1988 gebouwd als hoofdkantoor voor de Koninklijke Nedlloyd Groep. Nadat Nedlloyd in 2005 werd overgenomen door Maersk en de Willemswerf de status van hoofdkantoor verloor, veranderde de functie van het gebouw van een single tenant naar een multi tenant building. Momenteel huisvest het gebouw aansprekende partijen zoals, Maersk, Kneppelhout & Korthals, Ortec Finance, Princes Foods en Cefetra.

 

http://www.asrvastgoedvermogensbeheer.nl/pers/persberichten/2014/09/make-over-voor-markant-kantoorgebouw-willemswerf-aan-de-maas/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?