200 woningen op voormalige sportvelden Leiden

0

In 2015 start de bouw van circa 200 woningen op de voormalige noordelijke sportvelden in het Haagwegkwartier in Leiden. De gemeente en Amvest hebben onlangs een koopovereenkomst gesloten voor circa 1,4 ha grond. Amvest ontwikkelt hierop ongeveer 200 koop- en huurwoningen in het middensegment. Het gaat om eengezinswoningen en appartementen.

Paul Laudy, wethouder Bouw en Openbare Ruimte: “Ik vind het fantastisch dat Amvest in Leiden gaat investeren en de kansen die deze plek biedt, werkelijkheid maakt. De bouw van de eerste fase start naar verwachting al heel erg snel. De eerste bewoners kunnen er al in 2016 wonen.”

De gemeente maakt de grond bouwrijp. Amvest ontwikkelt de eengezinswoningen en appartementen. De bouw vindt in twee fases plaats. De verwachting is in het tweede kwartaal van 2015 te starten met de eerste fase. Heleen Aarts, directeur Gebiedsontwikkeling van Amvest: “Leiden is een aantrekkelijke stad met een mooi centrum en goede voorzieningen. Wij voegen daar een nieuwe buurt aan toe met een gevarieerd woningaanbod in een aangename woonomgeving”

NOORDELIJKE SPORTVELDEN
De noordelijke sportvelden liggen tussen de Boshuizerkade en de Churchilllaan. Voorheen was dit de thuishaven van voetbalclubs FC Boshuizen en GOL Sport, maar sinds hun verhuizing naar het naastliggende terrein in 2012 zijn de sportvelden vrijgekomen.

 

http://www.amvest.nl/nieuws/200-woningen-op-voormalige-sportvelden-leiden/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?