Synchroon viert start van de bouw De Fluwelen Weide in Rotterdam

0

Toekomstige bewoners en wethouder Ronald Schneider slaan samen eerste paal van succesvol project!

Op maandag 15 september hebben de kopers van het project “De Fluwelen Weide” samen met de verantwoordelijke wethouder de symbolische eerste paal geslagen. Een bijzonder en feestelijk moment, het omslagpunt van de tekentafel naar de feitelijke bouw van de woningen.

De Fluwelen Weide is onderdeel van Park 16Hoven in Rotterdam. De fraai vormgegeven woningen worden gegroepeerd rondom een groen, glooiend binnengebied. De verkoop verloopt zeer succesvol en is mede te danken aan de aantrekkelijke architectuur en de variëteit aan mogelijkheden. Samen met de geïnteresseerden heeft Synchroon vooraf nagedacht over de woonwensen in workshops. Het resultaat zijn woningen met ongekend veel mogelijkheden en kopers die buitengewoon tevreden zijn over de aangekochte woning.

Wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling): “Het college van B en W van Rotterdam maakt zich sterk om gezinnen te behouden voor onze stad en om mensen te verleiden om in Rotterdam te komen wonen. De huizen van De Fluwelen Weide passen goed in deze aanpak. Het zijn mooie huizen in een groene omgeving: precies zoals de doelgroep ze wil hebben. En zo hoort het. Want de tijd dat de aanbieder bepaalt wat er wordt gebouwd is voorbij. Ontwikkelaar Synchroon heeft dat een tijd terug al goed begrepen. Er is bij het ontwikkelen van de woningen goed naar de wensen van de toekomstig bewoners geluisterd. Dat blijkt ook wel uit de verkoop: bijna alles is verkocht. Oftewel: hier worden de huizen gebouwd die de mensen willen hebben!”

Henri van Dam, adjunct directeur van Synchroon, bedankte tot slot de toekomstige bewoners voor hun inbreng. De woningen die nu gerealiseerd worden, zijn mede vormgegeven door hun woonwensen. Dit heeft er toe geleid dat er veel verschillende indelingsvarianten zijn waar vervolgens veel gebruik van is gemaakt. Voor de wooncoach Havestate was het een hele uitdaging om dit maatwerk te begeleiden en inventariseren. Aan bouwbedrijf Niersman nu de schone taak om de woningen te bouwen.

 

http://www.synchroon.nl/synchroon-viert-start-van-de-bouw-de-fluwelen-weide-rotterdam/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?