Starterswoningen ‘Twogether’ in Utrecht voorzien in grote behoefte

0

Op woensdag 17 september om 16.30 uur geeft wethouder Paulus Jansen van Utrecht het officiële startsein van de bouw van Twogether, een complex bestaande uit 257 startersappartementen aan het Merwedekanaal in Utrecht. Syntrus Achmea Real Estate & Finance belegt namens pensioenfondsen in de 97 vrijesector-huurwoningen die hier deel van uitmaken. Voor starters zijn de appartementen ideaal gelegen: naast het levendige studentencomplex City Campus Max en dicht bij de binnenstad, het NS-station en uitvalswegen.

Met dit specifieke woningaanbod speelt Syntrus Achmea in op een grote en bovendien sterk groeiende vraag. Studentensteden als Utrecht kampen met een fors tekort aan betaalbare binnenstedelijke woningen voor pasafgestudeerden. Peter Appeljan, director Woningbeleggingen bij Syntrus Achmea: “Deze doelgroep is de studentenkamer ontgroeid, maar een eengezinswoning is een stap te ver. Kopen is vaak nog geen optie; jongeren beschikken doorgaans niet over het vereiste eigen vermogen. Bovendien willen zij voor een nieuwe baan snel kunnen verhuizen.”

Syntrus Achmea en projectontwikkelaar/verhuurder Jebber sloten in 2012 een overeenkomst voor de realisatie van ruim 500 woningen voor starters in Utrecht. Het binnenstedelijke ‘Twogether’ is het eerste resultaat van deze unieke samenwerking. Jebber neemt in Twogether 106 sociale huurwoningen af voor de verhuur.

Nieuwe bestemming
De ontwikkeling van Twogether past ook in een andere trend, namelijk de transformatie van verouderde, onrendabele kantorenlocaties naar een nieuwe bestemming. Een trend, die overal in Nederland is waar te nemen. In diverse grote steden speelt Syntrus Achmea daarbij een actieve rol als adviseur, ontwikkelaar en belegger namens pensioenfondsen. Het vlot trekken van de woningmarkt is een van de speerpunten.

De 97 vrijesectorhuurappartementen in Utrecht hebben een oppervlakte van 62 m², zijn voorzien van een luxe keuken en badkamer en beschikken over een balkon. Onder het complex kan parkeerruimte worden gehuurd. Twogether omvat eveneens koop- en socialehuurappartementen voor starters. Oplevering vindt medio 2016 plaats.

 

http://www.achmeavastgoed.nl/over-ons/nieuws/Paginas/starterswoningen-twogether-in-utrecht-voorzien-in-grote-behoefte.aspx

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?