Blackstone Group koopt Pollux gebouw

0

OVG Investment Management BV en IVG Institutional Funds GmbH hebben kantoorgebouw Pollux in Frankfurt am Main verkocht aan Blackstone Group International Partners LLP. Finch Properties GmbH is tijdens deze transactie namens Blackstone opgetreden als co-investeerder en asset manager.

Het 130-meter hoge gebouw is centraal gelegen direct aan de Friedrich-Ebert-Anlage tussen Westend, Financial District en Europaviertel, vlak naast Tower 185, het Kastor gebouw en de Messeturm. Pollux is “Gold” gecertificeerd volgens de Duitse Sustainable Building Council (DGNB) in de categorie bestaande gebouwen. Het gebouw heeft een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van circa 35.000 m², verdeeld over 33 verdiepingen en 360 ondergrondse parkeerplaatsen.

Betrokken partijen
Tijdens deze transactie zijn Blackstone Group en Finch Properties geadviseerd door McDermott Will & Emery LLP Advocaten. IVG Institutional Funds en OVG Investment Management zijn juridisch geadviseerd door Berwin Leighton Paisner (Duitsland).

Over IVG Institutional Funds
IVG Institutional Funds GmbH is aanbieder en beheerder van gestructureerde vastgoedproducten voor institutionele beleggers en heeft een vermogen van ongeveer 11 miljard euro onder beheer. Met een geïntegreerd investeringsplatform, een Europees netwerk van vestigingen en jarenlange ervaring biedt het bedrijf haar beleggers alle diensten in het structureren en beheren van vastgoedbeleggingsproducten. IVG Institutional Funds richt zich met name op commercieel vastgoed in de kantoren, retail en logistieke sector in Europa.

Over OVG Investment Management
OVG Investment Management BV is een dochteronderneming van OVG Real Estate dat in 1997 door Coen van Oostrom werd opgericht. OVG Real Estate is een onafhankelijk vastgoedbedrijf actief als projectontwikkelaar en investeerder. OVG is marktleider in de kantorenmarkt in Nederland en een snel groeiende speler in Europa. In Duitsland is OVG gevestigd in Berlijn en ontwikkelt daar “HumboldtHafenEins”. Daarnaast is OVG actief in Frankfurt en Düsseldorf. Het bedrijf is altijd koploper geweest in duurzaamheid en onderscheidt zich daarnaast door haar ondernemerschap, solide financiële positie, integriteit en sterke relatie met haar eindgebruikers. OVG is actief betrokken in internationale netwerken zoals het World Economic Forum, Clinton Global Initiative en Corenet Global.

 

http://www.ovg.nl/blog/ovg-investment-management-en-ivg-institutional-funds-verkopen-pollux-gebouw

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?