Syntrus Achmea verwerft portefeuille hoogwaardig Frans winkelvastgoed

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance, de vastgoedtak van vermogensbeheerder en pensioenuitvoerder Syntrus Achmea, heeft namens een klant de aandelen in Grosvenor Retail Properties III overgenomen, het moederbedrijf van een groep bedrijven die een portefeuille houden van 16 hoogwaardige winkelvastgoedobjecten in het stadscentrum van Parijs, Bordeaux en Toulouse voor een bedrag van meer dan €120 miljoen. De verkoper is een fonds dat zich liet adviseren door Grosvenor Fund Management.

Henk Jagersma, CEO van Syntrus Achmea RE&F, gaf de volgende toelichting: “Dit is de tweede directe investering buiten Nederland die we hebben gedaan in de kernmarkten van West-Europa, nadat we begin vorig jaar een Duitse woningportefeuille hebben gekocht. Hoogwaardig winkelvastgoed in grote Europese steden is door de aanhoudende aantrekkingskracht op het winkelende publiek bestand gebleken tegen de economische neergang van de afgelopen jaren, en we verwachten dat deze vastgoedobjecten bovengemiddeld zullen presteren naarmate het herstel meer voeten aan de grond krijgt.”

De portefeuille betreft een totaaloppervlak van circa 10.000 vierkante meter aan winkelruimte die volledig is bezet door huurders met langlopende huurovereenkomsten, waaronder internationale merken zoals Zara, H&M, Etam, Gap, Massimo Dutti en Petit Bateau. Twee vastgoedobjecten bevinden zich in Parijs en de overige veertien zijn in gelijke mate verdeeld over de stadscentra van Bordeaux en Toulouse. BNP Paribas REIM, dat Syntrus Achmea RE&F adviseerde bij de acquisitie van de Franse portefeuille, zal het vastgoed beheren.

Directe beleggingskansen
Syntrus Achmea RE&F heeft een uitgebreide staat van dienst op het gebied van indirecte beleggingen in internationaal vastgoed. Via ‘fund of funds’-strategieën belegt het bedrijf in meer dan vijftig nietbeursgenoteerde vastgoedfondsen wereldwijd. De acquisitie van de Franse winkelportefeuille, door de acquisitie van de aandelen in Grosvenor Retail European Properties III, markeert de tweede directe investering in het buitenland, in lijn met de strategie van Syntrus Achmea RE&F die is gericht op het identificeren van kansen ten behoeve van zijn klanten in de internationale markt voor direct vastgoed. Dit soort beleggingen vormen een aantrekkelijke ‘kern’belegging voor institutionele beleggers die op zoek zijn naar duurzaam rendement en vermogensgroei op lange termijn. Syntrus Achmea RE&F richt zich op directe investeringen in kwaliteitsvastgoed in de West-Europese markten, aangezien deze optimale controle en toezicht bieden.

Jagersma zei afsluitend: “Wij blijven alert op kansen waardoor we meer kern-assets, zoals woning- en winkelvastgoed, kunnen verwerven in markten zoals Frankrijk en Duitsland.”

 

http://www.achmeavastgoed.nl/over-ons/nieuws/Paginas/syntrus-achmea-verwerft-portefeuille-hoogwaardig-frans-winkelvastgoed.aspx

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?