Nieuwe megabioscoop in hartje Hilversum

0

Thuisbioscoop-diensten als Netflix of Videoland on Demand zijn stevig in opmars. Maar Joop Punt heeft daar geen last van. De algemeen directeur van Punt Beheer B.V. exploiteert zijn tientallen JT Bioscopen in Nederland nog zoals hij dat 45 jaar geleden deed. En hij bouwt er nog steeds nieuwe bioscoopcomplexen bij. “Mensen blijven uitgaan. En zeg nou zelf, waar ben je voor een tientje een hele avond onder de pannen?”

Op dit moment bouwt Van Wijnen Lelystad B.V. in hartje Hilversum een gloednieuwe JT Bioscoop met zeven zalen en zo’n 1.400 stoelen. Het wordt een technisch huzarenstukje, vindt Punt. “De filmzalen krijgen allemaal een digitale laserprojector voor een feilloze beeld­weergave. Verder wordt dit de eerste bioscoop in Europa met een driedimensionaal geluidssysteem. Speakers hangen door de hele zaal, zelfs in het plafond, en dat zorgt voor een levensechte film­ervaring. Als het regent in de film, is het alsof de druppels op je schouders vallen.”

Gastvrije horeca
Met dit complex van JT Bioscopen krijgt Hilversum er een hypermodern filmtheater bij in hartje stad. Parkeerruimte is geen probleem, want de bioscoop wordt op een plein, tegen een fikse parkeerplaats aan gebouwd. “We hebben nog twee andere vestigingen in Hilversum”, knikt Punt, “maar een daarvan sluit binnenkort zijn deuren omdat die behoorlijk is verouderd. Wat we met de andere gaan doen, is nog onduidelijk.” De nieuwe bioscoop wordt er in ieder geval een, waar honderden filmliefhebbers straks hun hart kunnen ophalen met de nieuwste films. Ook gastvrije horeca ontbreekt niet, want een van de eisen van Punt is dat elke JT Bioscoop ook voorziet in een drankje en een hapje.

Drukke kerstperiode
Aan bezoekers dan ook geen gebrek, verwacht Punt. Concurrentie van thuis­bioscoopdiensten verwacht hij evenmin. “Als je een nieuwe keuken koopt, blijf je toch ook zo af en toe naar een restaurant gaan? Mensen willen andere mensen ontmoeten, zien en gezien worden, een avondje uit ‘beleven’. Dat was vroeger zo en dat is nog steeds zo.” Punt volgt de realisatie van de Hilversumse vestiging op de voet. “Van Wijnen heeft het gebouw driedimensionaal uitgewerkt voordat de bouw begon. Prachtig. De bouw zelf verloopt ook uitstekend, het gaat razendsnel en er wordt keurig netjes gewerkt.” Eind oktober levert Van Wijnen de megabioscoop op. “Dan gaan we direct open. Met de drukke kerstperiode voor de deur en de vele nieuwe films die rond die tijd in première gaan, kunnen we dan op volle kracht gaan draaien.”

 

http://www.vanwijnen.nl/actueel/bouwnieuws/—Beleving—-in-megabioscoop.html?id=1640

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?