dGP officieel Fairtrade Winkelcentrum

0

Afgelopen zaterdag, 13 september, ontving Winkelcentrum de Groene Passage uit handen van wethouder Haven, Duurzaamheid, Mobiliteit en Organisatie, Pex Langenberg, de titel “Fairtrade Winkelcentrum”.
De Groene Passage is daarmee het eerste Fairtrade winkelcentrum in Nederland. Het bord dat bij de titel hoort werd door de voorzitter van de Groene Passage en de wethouder opgehangen in de hal van de Hoofdingang.

In zijn toespraak benadrukte de wethouder het belang van fairtrade in het algemeen en prees hij de ondernemers van de Groene Passage voor hun inzet voor fairtrade in hun winkelcentrum. Ook gaf hij aan dat in het beleid van het Rotterdamse college, duurzaamheid, waaronder fairtrade, een belangrijke plaats blijft innemen. Zo wil de gemeente dat in gebouw de Rotterdam op de Kop van Zuid, waar het ambtelijk apparaat op dit moment naar verhuist, het verbruik van de ambtenaren op den duur voor 75% duurzaam/fairtrade is. Daarnaast haalde wethouder Langenberg aan dat het college de initiatieven van de Werkgroep ‘Rotterdam Fairtrade’ blijft ondersteunen.

De Werkgroep ‘Rotterdam Fairtrade’, onderdeel van de landelijke campagne Fairtrade Gemeenten, heeft de titel aan de Groene Passage toegekend, omdat Fairtrade vanaf de oprichting van het winkelcentrum in 1997, een speciale plaats in het concept van het winkelcentrum inneemt.
Vanwege de titeluitreiking was er zaterdag een kleine, gezellige fairtrade markt op het plein voor de Groene Passage, waar de winkeliers van het winkelcentrum de bezoekers lieten proeven van en kennismaken met fairtrade producten uit hun assortiment.

 

http://www.degroenepassage.nl/nieuws02.php

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?