Koningsdaal nieuwe woonwijk in Waalfront Nijmegen

0

Koningsdaal wordt de naam van de volgende woonwijk in Waalfront Nijmegen-West, na de Handelskade het tweede plan in het stadsproject Waalfront.

De naam Koningsdaal verwijst naar de oude Koningstraat (nu Weurtseweg) en naar het woord Daal, dat beschutte buurt betekent. In de wijk komen in totaal 500 woningen in een stijl refererend aan de woningen in Nijmegen-Oost en Bottendaal. Naar verwachting zullen de eerste bewoners hier over ruim een jaar hun huis met tuin betrekken, vlakbij de binnenstad en de Waal.

Koningsdaal, een project van Bouwfonds Ontwikkeling, ligt op enkele minuten fietsen van de binnenstad van Nijmegen. De uitvalswegen waaronder de nieuwe stadsbrug De Oversteek over de Waal zijn snel te bereiken. Hetzelfde geldt voor de aanliggende Waal zelf maar ook het Westerpark: een groot park waar men kan genieten van groen, rust en ruimte en waar de kinderen kunnen spelen. Direct aan de andere zijde van de Waal wordt momenteel een hoogwaardige landschappelijke en recreatieve zone ingericht als onderdeel van “Ruimte voor de Rivier”.

Het westelijk deel van Waalfront gaat met Koningsdaal de aankomende tijd dus ingrijpend veranderen, van verouderd bedrijventerrein naar een levendige woonwijk. Daarvoor moet nog veel gebeuren, maar in en om de locatie is ook nu al het nodige te beleven waardoor het gebied steeds bekender wordt voor de Nijmegenaren. Het Honigcomplex ligt bijna tegen Koningsdaal aan en is een plek voor kunst, cultuur, sport, evenementen en horeca. Aan de andere kant van Koningsdaal is de culturele broedplaats Vasim gevestigd, waarvoor ook vergaande plannen zijn zoals een groot museum.

De nieuwbouwwoningen in Koningsdaal zullen gefaseerd in verkoop worden gebracht. De verkoop van het eerste blok start in oktober. Hier komen riante 3-laagse herenhuizen en 4-laagse stadsvilla’s met een verwacht prijsniveau vanaf €245.000 tot ruim €300.000 v.o.n.

 

http://ontwikkeling.bouwfonds.nl/over-ons/nieuws

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?