Amsterdam CS krijgt er tientallen winkels bij

0

Het Centraal Station in Amsterdam krijgt er vanaf volgend voorjaar tientallen winkels en horecagelegenheden bij. Dat zei projectdirecteur Irma Winkenius van NS Stations donderdag tijdens een rondleiding voor de pers.

In het voorjaar moet de westpassage gereed zijn. Dit is een van de twee nieuwe passages die tussen de drie huidige reizigerstunnels worden gebouwd. In de westpassage komen 17 winkels op het gebied van beauty, mode en lifestyle. In de oostpassage, die waarschijnlijk een jaar later gereed is, komen winkels voor ‘dagverse producten’.

De passages bieden straks een vrije doorgang zonder toegangspoortjes tussen het centrum van Amsterdam en het IJ en zijn bedoeld voor reizigers die wat meer tijd te besteden hebben. De tunnels gaan ’s avonds na 22 uur dicht.

Begin 2015 gaat ook het eerste deel van de nieuwe IJ-hal open, aan de achterzijde van het station. In de IJ-hal komen in totaal 20 winkels, horecavoorzieningen en servicefaciliteiten. De 250 meter lange en 45 meter brede hal moet een tweede hoofdentree worden van het station. De hal wordt gebouwd onder het nieuwe busplatform.

Amsterdam CS ondergaat momenteel een metamorfose om de groeiende reizigersstroom aan te kunnen. In de komende jaren stijgt het aantal in- en uitstappers van 250.000 naar 300.000 per dag.

 

http://www.nvm.nl/actual/september_2014/amsterdam_cs_krijgt_er_tientallen_winkels_bij.aspx

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?