Ontwikkeling en realisatie 60 woningen in de Havenbuurt in Zaandam

0

Samen invulling geven aan nieuw wijk
De ontwikkeling van de huur- en koopwoningen komt tot stand door middel van een participatieproces met de zittende huurders, binnen de aangegeven kaders van Woningbouwvereniging Rochdale en de gemeente Zaanstad. Bewoners die zich hebben opgegeven voor de projectcommissie ‘nieuwbouw’ gaan in meerdere brainstorm- en ontwerpsessies invulling geven aan de nieuwe wijk. Van Wijnen heeft mede door haar visie op het gebied van bewonersparticipatie de opdracht van Rochdale verkregen. Mede op basis van de aanpak van Van Wijnen ontstaat een goed en breed gedragen woningontwerp.

Voorbereidingen gestart
Rochdale is inmiddels gestart met de voorbereiding van de sloop van fase A, de eerste fase. De eerste hekken zijn geplaatst. De betreffende bewoners zijn al verhuisd, of ze vertrekken binnenkort. Na een asbestinventarisatie volgt de sanering. Dit gebeurt volgens strenge veiligheidseisen en door een gespecialiseerd bedrijf. Naar verwachting wordt eind dit jaar begonnen met de sloop.

Met de bouw van de huurwoningen vangt Van Wijnen begin april 2015 aan, volgens verwachting worden deze woningen binnen vijf maanden opgeleverd aan de nieuwe bewoners. De wijk dient volgens planning in 2017 opgeleverd te zijn.

 

http://www.vanwijnen.nl/actueel/bouwnieuws/Mooie-nieuwe-opdracht–Havenbuurt-Zaandam.html?id=1637

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?