Koningin Máxima opent Markthal Rotterdam

0

Hare Majesteit Koningin Máxima opent woensdagmiddag 1 oktober Markthal Rotterdam, een ontwikkeling van Provast. De openingshandeling binnen is ook buiten op het plein live te volgen op grote schermen. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van straattheater, circus, sport en uiteraard kan er ook letterlijk al voorgeproefd worden in één van de speciale kramen. Om 16:30 uur gaan de deuren van de Markthal, een ontwerp van architectenbureau MVRDV, open voor publiek.

De overdekte versmarkt in het centrum van de stad richt zich met 96 versunits en 20 horeca- en winkelunits op de verkoop van vers voedsel, food gerelateerde producten en horeca. Het dak van de Markthal wordt gevormd door een boog waarin zich 228 appartementen bevinden. Onder de Markthal is plaats voor 1.200 parkeerplaatsen. Met deze combinatie van markthal en woningen heeft Rotterdam een wereldprimeur.

De Markthal is geïnspireerd op versmarkten uit Barcelona, Valencia en Stockholm. De ondernemers brengen een gevarieerd aanbod van streek- en wereldproducten, zoals dagverse vis, gevogelte, kazen, koffie, groente en fruit. Ook zijn er kook- en wijnwinkels gevestigd. Daarnaast opent in de Markthal De Wereld van Smaak, een centrum van educatie, voorlichting, innovatie en beleving op het gebied van vers eten en museum De Tijdtrap. De Tijdtrap is een permanente tentoonstellingsruimte in het trappenhuis van De Markthal met de archeologische bodemvondsten die zijn opgegraven in de bouwput.

 

http://provast.nl/nieuws-category/koningin-maxima-opent-markthal-rotterdam/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?