NAM vindt oplossing woningeigenaren

0

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft een oplossing gevonden voor 23 van de 69 panden in het aardbevingsgebied in Groningen, waar tijdelijke maatregelen zijn getroffen omdat instortingsgevaar bestond. Dat meldt de NAM maandag.

De NAM heeft met eigenaren van huizen, boerderijen, panden of schuren overlegd over mogelijke oplossingen. Die variëren van bouwkundige versterkingen, sloop, herbouw of het in enkele gevallen aankopen van een pand. Een derde van het aantal onveilige panden is inmiddels aangepakt en staat niet meer in de stutten, aldus de NAM.

De NAM verwacht dat voor het einde van dit jaar de helft van de onveilige panden uit de stutten is. In het voorjaar van 2015 moet voor alle onveilige panden een oplossing zijn gevonden.

Volgens de NAM is de lijst van 69 gebouwen een momentopname omdat een aardbeving ervoor kan zorgen dat het in meer panden onveilig wordt.

 

http://www.nvm.nl/actual/september_2014/nam_vindt_oplossing_woningeigenaren.aspx

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?