OVG Real Estate verkoopt ExtraVerde aan Standard Life Investments

0

OVG Real Estate en Standard Life Investments zijn een koopovereenkomst overeengekomen voor kantoorgebouw ExtraVerde in Den Haag.

Het duurzame kantoor dat OVG voor onder andere de Nederlandse Hartstichting heeft ontwikkeld is ontworpen door architectenbureau Meyer en Van Schooten. Het 7.368 m2 grote kantoorgebouw heeft een zeer gunstige ligging direct aan het Prins Clausplein en naast station Den Haag Ypenburg. Naast de Nederlandse Hartstichting hebben Keizer Kliniek en IGG Bouweconomie hun intrek genomen in ExtraVerde. Het gebouw is hiermee volledig en langjarig verhuurd.

Jan-Hein Lakeman, directielid OVG Nederland: “Wij zijn verheugd dat Standard Life bij haar eerste kantorentransactie in Nederland heeft gekozen voor een innovatieve OVG ontwikkeling. Deze transactie onderschrijft de aanhoudende interesse van buitenlandse institutionele beleggers in duurzame Nederlandse kantoorgebouwen dicht gelegen bij OV-knooppunten op top locaties in de Randstad.”

ExtraVerde heeft in 2012 als eerste in Nederland, het BREEAM-NL nieuwbouwcertificaat met de kwalificatie ‘Excellent’ toegekend gekregen. Het kantoor kenmerkt zich door een stijlvol, slim en energiezuinig ontwerp, duurzaam materiaalgebruik en meerdere efficiënte installaties. Het energieverbruik wordt continu gemonitord met behulp van sensoren die het elektriciteit, warmte- koude en waterverbruik meten. In het ontwerp is ook rekening gehouden met het biologisch evenwicht van de groene en waterrijke omgeving van het kantoor.

De betrokkenen
Standard Life Investments is in deze transactie begeleid door het Capital Markets team van DTZ Zadelhoff, juridisch geadviseerd door Loyens & Loeff Amsterdam en technisch geadviseerd door Royal Haskoning DHV. OVG Real Estate is bijgestaan door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten, juridisch geadviseerd door Stijl Advocaten en fiscaal door PWC.

Over Standard Life Investments
Standard Life Investments is ten behoeve van deze transactie opgetreden namens The Select Property Fund, een wereldwijd beleggend investeringsfonds met een belegd vermogen van ruim €500 mln. De acquisitie van ExtraVerde is de tweede van Standard Life in Nederland binnen enkele maanden.

Over OVG Real Estate
OVG Real Estate is een onafhankelijk vastgoedbedrijf actief als projectontwikkelaar en investeerder, in 1997 opgericht door Coen van Oostrom (CEO). Sinds 2007 is OVG marktleider in de kantorenmarkt in Nederland en een snel groeiende speler in Europa. Het bedrijf is altijd koploper geweest in duurzaamheid en onderscheidt zich daarnaast door haar ondernemerschap, solide financiële positie, integriteit en sterke relatie met haar eindgebruikers. OVG is actief betrokken in internationale netwerken zoals het World Economic Forum, Clinton Global Initiative en Corenet.

 

http://www.ovg.nl/blog/ovg-real-estate-verkoopt-extraverde-aan-standard-life-investments

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?