Hoogste halfjaaropname datacenter-capaciteit in Amsterdam

0

Europese datacenters blijven profiteren van de groei in online diensten en cloud computing, wat in de eerste helft van 2014 geresulteerd heeft in een recordopname van datacenter-capaciteit.

Dit blijkt uit de nieuwste European Data Centres MarketView van vastgoedadviseur CBRE. Op de belangrijkste Europese markten, waaronder Amsterdam, werd in totaal 38MW aan capaciteit afgezet, een toename van 68% op jaarbasis.

Met 11,7 MW heeft Amsterdam in het eerste halfjaar al een hogere omzet aan capaciteit gezien dan in heel 2013. Op Frankfurt na was dit ook de hoogste opname binnen Europa. Amsterdam profiteert sterk van de vraag naar capaciteit bij aanbieders van connectivity-diensten, waarbij telecomproviders en aanbieders van cloud- en online diensten met name actief zijn. Zij kiezen vooral voor Amsterdam vanwege het toegankelijke AMS-IX internetknooppunt.

Andrew Jay, Executive Director EMEA Data Centre Solutions bij CBRE, stelt: “Het is bemoedigend dat de vraag naar datacenterdiensten in het tweede kwartaal heeft doorgezet, met als resultaat een recordopname in de eerste helft van het jaar. Wij zien dat de uitrol van programma’s van aanbieders van infrastructuur en cloud-dienstverleners doorzet. Hiermee kan de groei worden opgevangen die wordt verwacht als gevolg van de migratie van bedrijfssystemen naar een cloudomgeving. Daarnaast zien we door verbeterde marktomstandigheden en een groeiend ondernemersvertrouwen eindgebruikers terugkeren in de markt.”

 

http://www.cbre.nl/nl_nl/news_events/news_detail?p_id=17256

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?