Bouwfonds Ontwikkeling wordt BPD

0

Organisatie kiest op grond van Europese focus en kracht voor nieuwe naam.

Bouwfonds Ontwikkeling verandert de naam van haar organisatie per 1 januari 2015 in BPD. BPD is afgeleid van de naam van de Europese holding Bouwfonds Property Development als aanduiding voor de activiteiten van de onderneming in Nederland, Duitsland en Frankrijk. In lijn met de naamswijziging in Nederland, wijzigt ook de naam Bouwfonds in Duitsland in BPD. In Frankrijk wordt Bouwfonds Marignan, BPD Marignan.

Walter de Boer, CEO van Bouwfonds Property Development: “Als marktleider in Nederland, met een top 3-positie in Duitsland en een stevige 7e plek in Frankrijk, zijn wij met onze 30 vestigingen in economisch krachtige regio’s uitgegroeid tot een Europese gebiedsontwikkelaar van formaat. Waarbij onze activiteiten zijn getransformeerd van klassieke project- en opstalontwikkeling naar kennis – en kapitaalintensieve gebiedsontwikkeling. Behalve vanuit onze regionale organisatiestructuur en lokale werkwijze, opereren we steeds vaker vanuit een Europese focus en oriëntatie. Waarbij het delen van grensoverschrijdende inzichten en ervaringen centraal staat. Ingegeven door deze ontwikkelingen, hebben we besloten onze bestaande – van oorsprong Nederlandse – naam te veranderen en te kiezen voor een meer internationale merknaam. Hiermee zijn we in staat concreter invulling te geven aan onze huidige rol en positie en laten ook onze gedeelde ambities, vaardigheden en overtuigingen zich beter uitdragen. Met BPD hebben we een naam die aansprekend en uitspreekbaar is voor al onze (internationale) stakeholders en redeneert vanuit één belofte en betekenis.”

Creating living environments

Naast een nieuwe naam kiest Bouwfonds in haar 3 kernlanden per 1 januari 2015 ook voor een aangescherpte merkpositionering: ‘creating living environments’. Hiermee verwoordt de organisatie in 3 woorden haar missie; namelijk dat zij als integrale gebiedsontwikkelaar een bijdrage wil leveren aan het verwezenlijken van ‘living environments’, integrale woon- en leefomgevingen die ook zelf leven. Waar de bebouwde omgeving en de natuur elkaar op een harmonieuze manier ontmoeten. Die rust, ruimte en geborgenheid bieden en als ontmoetingsplek ook activiteiten in de openbare ruimte aanmoedigen.

Kijk voor meer informatie over de naamswijziging van Bouwfonds op www.bouwfondswordtbpd.nl.

 

http://ontwikkeling.bouwfonds.nl/over-ons/nieuws

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?