Mitros sluit huurovereenkomst voor kantoren- en zorgcomplex ‘De Zusters’ in Utrecht

0

Woningcorporatie Mitros heeft voor de periode van dertig jaar een huurovereenkomst gesloten met Stichting Volkshuisvesting Utrecht voor het kantoren- en zorgcomplex ‘De Zusters’ in Utrecht. Het complex van 10.745 m2 ligt aan de Lomanlaan 103-05 in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.

Stichting Volkshuisvesting Utrecht gaat het complex zelf transformeren en aansluitend exploiteren voor kamer- en appartementenverhuur. Het complex ligt op 3,5 kilometer van de Utrechtse binnenstad en op loopafstand van verschillende faciliteiten zoals stadspark Transwijk, winkelcentrum Kanaleneiland en de trambaan.

In de directe omgeving heeft Mitros de laatste jaren veel van haar (sociale) huurwoningen grondig gerenoveerd. De transformatie van ‘De Zusters’ past goed bij de ambitie van Mitros om in de wijk diverse doelgroepen te huisvesten. Daarnaast wordt met deze transactie weer een gedeelte van de (kantoren)leegstand definitief ingevuld.

De focus van Mitros is momenteel volledig gericht op sociale huisvesting. Er is daarom bewust gekozen voor dit complex een samenwerking aan te gaan met Stichting Volkshuisvesting Utrecht. Deze stichting houdt zich uitsluitend bezig met appartementen- en kamerverhuur aan onder meer starters en studenten.
DTZ Zadelhoff heeft Mitros bij deze transactie geadviseerd.

 

http://www.dtz.nl/nl/over-dtz-zadelhoff/nieuws-en-agenda/overzicht-transactieberichten/2014/q3-2014/transactieberichten-uit-het-derde-kwartaal/mitros-sluit-huurovereenkomst-voor-kantoren-en-zorgcomplex-%E2%80%98de-zusters%E2%80%99-in-utrecht?page=1

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?