Syntrus Achmea koopt namens BPL Pensioen 68 appartementen vlakbij centrum Breda

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens BPL Pensioen 68 appartementen gekocht in gebouw ‘Hendric’ vlakbij het centrum van Breda. De vrije sector huurwoningen worden naar verwachting in het najaar van 2022 opgeleverd.

De 3 en 4 kamer appartementen op de hoek van de Stationslaan en de Terheijdenseweg, iets ten noorden van het centrum, zijn gasloos en worden aangesloten op het warmtenet. De grootte van de woningen varieert tussen de 75 en 123 m², waarbij voor elke huurder een parkeerplaats beschikbaar is in de ondergelegen parkeergarage. Zonnepanelen op het dak zorgen voor de stroomvoorziening in de algemene ruimtes.

Naast de 68 huurwoningen worden in Hendric ook 56 koopappartementen gerealiseerd. Alle bewoners kunnen gebruikmaken van een gezamenlijke binnentuin plus een centrale woonkamer voor ontmoetingen en activiteiten. Met het nabijgelegen woningcomplex ‘La Baronesse’ vormt Hendric het sluitstuk van de nieuwe buurt ‘Drie Hoefijzers’, waar in totaal 270 woningen komen.

“Deze woningen sluiten goed aan bij de vraag naar dit type huisvesting in Breda, zowel bij kleine huishoudens als bij gezinnen”, zegt Mark Rosenberg, bestuurslid van BPL Pensioen. “De acquisitie past bovendien in ons streven om zoveel mogelijk energiezuinige woningen aan te kopen. Wij verwachten dat het rendement uit deze duurzame belegging positief zal bijdragen aan de beleggingsportefeuille voor onze deelnemers.”

Bron.

Share.

Comments are closed.