BAM Wonen levert 212 verduurzaamde huurwoningen in Capelle aan den IJssel op aan woningcorporatie Havensteder

0

BAM Wonen heeft 212 verduurzaamde huurappartementen in Capelle aan den IJssel opgeleverd aan woningcorporatie Havensteder. Het gaat om 212 appartementen gelegen aan de Karekietstraat, Reigerlaan en Alkenlaan. Door de verduurzamingsmaatregelen ervaren de bewoners een hoger wooncomfort en lagere woonlasten. Met deze ingreep wordt meer dan 80.000 m3 gas bespaard per jaar en vermindert de CO2-uitstoot met 152.640 kg/m3.

Verduurzamingsmaatregelen
De werkzaamheden hebben ervoor gezorgd dat de bewoners in een veilige, comfortabele en duurzame woning wonen. De nadruk lag op het isoleren van de woningen. Daarnaast is er asbest verwijderd, het voegwerk hersteld, het metselwerk gereinigd en zijn de gevels voorzien van een speciale beschermlaag. Bovendien zijn alle houten kozijnen vervangen en is het houtwerk geschilderd.

Een comfortabele leefomgeving is gecreëerd door het isolatiemateriaal in de gevels te vernieuwen en hoogwaardige dakisolatie aan te brengen. Ook de kruipruimte en bergingen zijn geïsoleerd en het glas is vervangen voor HR++ glas. Bij een geïsoleerde woning is het belangrijk dat deze goed wordt geventileerd. BAM Wonen heeft daarom in ieder appartement een nieuw, individueel ventilatiesysteem en ventilatieroosters geplaatst.

Dit is het eerste project dat BAM Wonen als duurzaamheidspartner van Havensteder heeft uitgevoerd. De komende jaren werkt BAM Wonen samen met drie andere partijen in opdracht van Havensteder aan het verduurzamen van 3.500 woningen in Rotterdam en omgeving.

Over Havensteder
Wij bieden een thuis aan mensen met een beperkt inkomen of een kwetsbare positie in de stadsregio Rotterdam. We verhuren, beheren en onderhouden ruim 45.000 woningen. Wij vinden dat de stad plek moet bieden aan iedereen en dat iedereen van waarde is, met als resultaat een inclusieve stad. Bewoners uit verschillende groepen ontmoeten elkaar en helpen elkaar verder: iedereen doet mee. Goed, betaalbaar wonen is een randvoorwaarde voor ‘meedoen’. We voelen ons verantwoordelijk voor de samenstelling van de woningvoorraad, het stimuleren van interactie en ontmoetingsmogelijkheden. En waar nodig geven we een steuntje in de rug. Zelf of via onze partners.

Verduurzaming bestaande woningvoorraad door BAM Wonen
BAM Wonen heeft voor dit jaar tot dusver de renovatie en verduurzaming van 1.500 woningen in voorbereiding, uitvoering en/of gerealiseerd. BAM is daarnaast koploper in het realiseren van de nul-op-de-meter (NOM)-woning met meer dan 1800 NOM-woningen in voorbereiding, uitvoering of gerealiseerd. BAM heeft hiervoor als eerste bouwer in Nederland het volledige NOM-keur ontvangen.

Bron.

Share.

Comments are closed.