BPD en Intermaris slaan handen ineen voor bouw 4.000 woningen in Hoorn en Purmerend

0

Op vrijdag 8 mei zetten Cees Tip van Intermaris en Harm Janssen van Bouwfonds Property Development (BPD) een handtekening onder het voornemen om de komende jaren ongeveer 4.000 woningen te bouwen in Hoorn en Purmerend waarvan ongeveer 1.500 sociale huurwoningen. BPD zorgt voor de bouw en ontwikkeling van de woningen.

Woningen zijn hard nodig
Bestuurder Intermaris, Cees Tip: “Woningen zijn enorm hard nodig voor mensen uit alle inkomensgroepen. Ook in een periode waarin de economie stagneert, is het van groot belang daarom wel te blijven bouwen. In de eerste plaats om woningzoekenden aan een huis te helpen. Daarnaast zorgt het voor werkgelegenheid en economische ontwikkeling van de regio. Door samen te werken met BPD kunnen wij hier sneller flinke stappen in maken.”

Woningbouw blijft betaalbaar
Directeur BPD Regio Noord West, Harm Janssen: “We delen de ambitie met Intermaris voor een meer inclusieve, ongedeelde stad. Door samen een mix van woningen met sociale-, midden- en de hogere huur te realiseren, blijft de woningbouw betaalbaar voor de huurder. Daarnaast zal BPD natuurlijk ook individuele koopwoningen realiseren voor diverse doelgroepen. Onze samenwerking met Intermaris houdt deze balans in evenwicht”.

Kansrijke locaties in Purmerend en Hoorn
Samen hebben BPD en Intermaris een grote rol bij de ontwikkeling van een aantal kansrijke locaties. In Hoorn gaat het bijvoorbeeld om het Pelmolenpad (Prisma locatie) in de Poort van Hoorn. In Purmerend willen zij samen woningen bouwen op het terrein van de golfbaan, in het Wagenweggebied en in Wheermolen Oost. Komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt.

Meer sociale huurwoningen beschikbaar
Van de 4.000 geplande woningen, bestaat meer dan een derde uit sociale huurwoningen, een wat kleiner deel uit midden huur en de rest koop en duurdere huur. Er is een groot tekort aan woningen voor mensen met een middeninkomen, zoals bijvoorbeeld leraren of verpleegkundigen, waardoor zij vaak noodgedwongen in een, te kleine, sociale huurwoning blijven wonen. Door voor deze inkomensgroep woningen te bouwen, komen ook vaak meer sociale huurwoningen beschikbaar voor de mensen met de laagste inkomens.

Bron.

Share.

Comments are closed.