CBRE Nederland wint twee internationale Frame Awards

0

Zowel jury als publiek waardeert interior design van CBRE’s The Core in Amsterdam.

Donderdagavond 20 januari vond de uitreiking van de internationale Frame Awards plaats. Het Nederlandse hoofdkantoor van CBRE in Amsterdam, The Core, was genomineerd in de categorie Large Office of the Year. Daarin won het zowel de juryprijs als de publieksprijs. De awards zijn een jaarlijks initiatief van Frame Magazine, een van de meest toonaangevende magazines op het gebied van architectuur, interieur- en product design. In totaal waren negen kantoren genomineerd in de categorie van CBRE, waaronder ook het hoofdkantoor van ASICS, waar CBRE in samenwerking met Powerhouse Company aan werkte. De jury koos de winnaars voor elke categorie aan de hand van pitches die op 19 en 20 februari 2020 zijn gehouden. Daarnaast kon het publiek stemmen op favoriete projecten, voor de People’s Choice Award.

Achtergrond The Core: van autogarage naar kantoor
The Core is een voormalige, vijftig jaar oude autogarage in het Amsterdamse Schinkelgebied en werd in een jaar volledig getransformeerd naar een modern en innovatief kantoor. Het gebouw heeft zo een duurzaam tweede leven gekregen, waarbij de authenticiteit van de garage nog altijd zichtbaar is in het interieur. Zo zijn bijvoorbeeld de oude overhead deuren en de sheddaken nog onderdeel van de inrichting. Het kantoor is volledig ontworpen door het eigen designteam van CBRE, dat al jarenlang interieurs ontwerpt voor grote merken. Ook het werkplekconcept, de verduurzaming en de volledige renovatie werden door CBRE zelf gerealiseerd. Eerder dit jaar werd het kantoor al genomineerd voor Interieur van het Jaar, door Architectenweb.

De mens centraal
Ramon Beijen, Creative director bij CBRE: “We zijn enorm blij met deze prestigieuze internationale prijs. Het vervult ons met trots dat we op deze manier waardering krijgen voor het design van ons kantoor, The Core, een getransformeerde oude autogarage in Amsterdam. Het is vooral ook een erkenning voor de weg die CBRE is ingeslagen en de geïntegreerde aanpak tussen verschillende teams waardoor dit kantoor tot stand is gekomen. Deze prijs zet ons, en in het bijzonder ons ambitieuze en getalenteerde design team nadrukkelijker op de kaart.”

Tijdens het hele proces om tot The Core te komen is niet alleen dit gebouw getransformeerd, maar ook onze organisatie. Beijen vervolgt: “Met de indeling van het kantoor in verschillende zones zijn we van een activiteitsgerelateerde werkomgeving naar een werkstijlgerelateerde omgeving gegaan. Hier staat de mens centraal, en focussen we op innovatie, co-creatie, gezondheid en duurzaamheid. Het design draagt hier maximaal aan bij, zonder het unieke karakter van het gebouw uit het oog te verliezen.”

Vier zones
The Core heeft vier verschillende zones, passend bij elk type medewerker. Zo is er de Bibliotheek, waar medewerkers in rust gefocust kunnen werken. Het Café staat voor ontmoeting en verbinding. Hier komen collega’s onderling of met klanten bij elkaar voor informeel overleg. De Werkplaats is het bruisende hart van het kantoor waar hard gewerkt wordt, en in het Client Lab komen collega’s en klanten in cocreatie tot creatieve antwoorden op huisvestingsvraagstukken.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?