De L’Europe Amsterdam brengt Amsterdamse iconen samen in ’t Huys

0

MENDO, The Wunderkammer, Skins Spa en Italiaanse trattoria Graziella onder één dak.

Hotel De L’Europe Amsterdam opent in maart de deuren van ’t Huys. Een vernieuwde vleugel van het hotel, met een eigen ingang aan de Nieuwe Doelenstraat, waar zowel de Amsterdammer als de hotelgast ‘Original Amsterdam Luxury’ vindt. ’t Huys biedt onderdak aan drie Amsterdamse toonbeelden van kunst, stijl en luxe: boekwinkel MENDO, Skins Spa en het atelier van high end bloemist The Wunderkammer – én aan een nieuw Italiaans restaurant: trattoria Graziella. Het interieurontwerp van ’t Huys is van de hand van Amsterdam ontwerperscollectief Nicemakers. ’t Huys wordt ook verrijkt met vier eventkamers met uitzicht over de Amstel, die beschikbaar zijn voor bijzondere en sociale evenementen en diners. ’t Huys is een levendige plek waar men in een ontspannen sfeer binnenloopt om even rond te neuzen voor een boek, een mooi geschenk uit te zoeken bij The Wunderkammer of aan te schuiven bij Graziella voor een goed bord pasta en een glas wijn. Het interieurontwerp is van de hand van Amsterdamse ontwerpstudio Nicemakers.

Links: oprichters vanThe Wunderkammer Florian Seyd en Ueli Signer (Foto: Anne Dokter voor LINDA.). Rechts: schets van de ruimte van The Wunderkammer in ’t Huys.

In het ontwerp van Nicemakers staan de stijl en intimiteit van een Amsterdams grachtenpand, met haar voor- en achterhuis, centraal. In de prachtige bibliotheek-achtige winkel van MENDO kan men ongestoord in een boek bladeren in een van de comfortabele fauteuils of aan de grote leestafel. Ook is het mogelijk om er een persoonlijk diner of een presentatie te houden. De plek van The Wunderkammer in ’t Huys heeft de functie van een atelier waar oprichters Florian Seyd en Ueli Signer hun bloemkunstwerken, interieurobjecten en curiosa tonen. Vanuit deze plek verzorgen zij alle alle bloemen en beplanting voor het naastgelegen hotel De L’Europe Amsterdam. Skins Spa is al sinds 2012 gevestigd in Hotel De L’Europe Amsterdam en is geliefd bij zowel hotelgasten als de incrowd van Amsterdam. Via ’t Huys is Skins Spa voor iedereen toegankelijk voor een wellness-behandeling, een bezoek aan de Finse- en infrarood-sauna, het zwembad met jacuzzi of de fitness studio. Trattoria Graziella is een nieuw opzichzelfstaand Italiaans restaurant dat gevestigd is in ’t Huys. Bij Graziella genieten gasten in het informele, sfeervolle restaurant van pure Italiaanse gerechten. Van de verse pasta tot het glas wijn: smaak en kwaliteit staan centraal, precies zoals een trattoria bedoeld is. Italiaanse chef Luigi Di Benedetto zwaait de scepter in de keuken van deze nieuwe bruisende Italiaanse huiskamer in het Amsterdamse centrum. Graziella, MENDO, The Wunderkammer en Skins Spa zijn via een overdekte binnenplaats in het hotel, ‘d Tuyn’, met elkaar verbonden.

Schetsen van de ruimte van MENDO in ’t Huys,  foto MENDO door Roel Ruijs

Restyling De L’Europe Amsterdam
Het befaamde Hotel De L’Europe Amsterdam ondergaat een transformatie. Ontwerperstudio Nicemakers brengt historische grandeur en luxe samen met een nieuwe tijdloze stijl en verfijnde elegantie. Nicemakers koos voor rijke materialen, warme kleuren en verschillende texturen en combineert vintage met nieuwe meubels. Uitgangspunt is het behouden van de warme en uitnodigende sfeer van het hotel. Niet alleen het interieur van de verbouwde vleugel ’t Huys is aangepakt door Nicemakers. Ook de lobby, de hotelkamers, brasserie Marie en sterrenrestaurant Bord’Eau ondergaan gefaseerd een restyling. Freddy’s Bar behoudt zijn iconische stijl.

Over De L’Europe Amsterdam
De geschiedenis van het hotel De L’Europe Amsterdam gaat terug tot 1896. Ooit gebouwd op de restanten van de oude stadswal heeft het hotel zich ontwikkeld van exclusief hotel in het centrum van de stad tot een beschermer van Amsterdamse cultuur en stijl. De L’Europe Amsterdam biedt haar gasten 111 kamers en suites. In het souterrain is een luxe spa en een wellness. Ook biedt het hotel haar gasten diverse restaurants en bars. Dit zijn restaurant Bord’Eau waar gevierd Chef Bas van Kranen de leiding heeft over de keuken, brasserie Marie en Freddy’s bar, de legendarische bar waar wijlen Freddy Heineken graag kwam om te ontspannen. De conciërges van De L’Europe, de Clefs D’Or, wijzen gasten graag op het fijnste en meest lokale dat Amsterdam te bieden heeft.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?