Bouw 27 sociale huurwoningen Gijsbert Dirkzwagerstraat Maassluis van start

0

Op dinsdag 18 juni sloegen wethouder Sjoerd Kuiper van de gemeente Maassluis, bestuurder René de Groot van Maasdelta Groep en directeur Paul Wieland van Koninklijke Dirkzwager de eerste paal van de nieuwe sociale huurwoningen aan de Gijsbert Dirkzwagerstraat. Daarmee is het officiële startsein gegeven voor de bouw van 27 energiezuinige huurwoningen op het voormalige Pallet-Potterrein in Maassluis. Maasdelta en de gemeente realiseren hier 27 sociale huurwoningen waarmee zij tegemoet komen aan de grote vraag naar betaalbare woningen.

Van de 27 huurwoningen zijn 20 woningen gelegen aan de nieuwe Gijsbert Dirkzwagerstraat, 4 woningen aan de A.E. Maasstraat en 3 woningen aan de Heldringstraat. De ontwikkeling van de Gijsbert Dirkzwagerstraat verbindt de A.E. Maasstraat en de Heldringstraat aan elkaar. In het verleden was aan de noordzijde van deze wijk een pallethandel gevestigd. Nadat een grote brand in 2003 een einde maakte aan deze bedrijvigheid, lagen de gronden lang braak. Op het noordelijke deel is de nieuwbouw voor MTS Europroducts gebouwd en op het zuidelijk deel worden nu de sociale huurwoningen gerealiseerd. De wijk wordt met de nieuwe woningen en straat mooi afgerond.

Betaalbare woningen
Wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. ruimtelijke ordening en volkshuisvesting): “Maassluis investeert in duurzame en gemengde wijken die ook de sociale cohesie bevorderen. Met de bouw van deze 27 sociale huurwoningen komen we tegemoet aan de grote vraag naar woningen voor Maassluizers met een beperkt budget. Ik ben trots dat we als gemeente met Maasdelta samen investeren in duurzame en betaalbare woningen.” Belangstellenden konden vanaf 17 mei via Woonnet Rijnmond reageren. Op dit moment vindt de toewijzing aan de kandidaat huurders plaats.

Nul op de meter
De eengezinswoningen zijn heel duurzaam. Door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen zoals zonnepanelen en warmtepompen wordt het netto energiegebruik tot nul gereduceerd. Daarnaast wordt er klimaat-adaptief gebouwd. Zo wordt er een afwateringsysteem aangelegd waarmee het regenwater niet het riool belast maar in de tuinen en openbare ruimte kan worden opgevangen. Bouwbedrijf Waal bouwt de woningen in opdracht van Maasdelta en de gemeente zorgt voor de openbare ruimte.

Planning bouw
De eerste paal ging op 18 juni de grond in. De heiwerkzaamheden duren ongeveer drie weken. Daarna wordt gestart met het plaatsen van de fundering en de verdere opbouw. De nieuwe woningen worden naar verwachting begin 2020 aan de huurders opgeleverd.

Share.

Comments are closed.