Drukste dag ooit op PROVADA

0

De sfeer op de vijftiende PROVADA is uitstekend. Het gaat dan ook goed in de branche, alle hot issues kregen een platform én de tweede dag was de drukste ooit. In de Amsterdamse RAI kwamen maar liefst 11.413 bezoekers over de vloer. Klap op de vuurpijl: Een dozijn standhouders tekende nieuwe contracten én PROVADA is ook de komende vijf jaren in de RAI te vinden.

Misschien wel het belangrijkste thema op de beurs vandaag was de woningmarkt: De ‘noodknop’ kwam regelmatig voorbij. Het is nog maar een werktitel voor een mógelijke aanpak van excessen in de middenhuur, maar alleen daarom al het buzz word van PROVADA 2019. En voor de IBVN aanleiding om Marja Appelman (directeur woningmarkt op het ministerie van BZK) uit te nodigen in een afgeladen Forum-zaal. Ze werd onderworpen aan een spervuur van bezwaren onder beleggers. Haar punt: “We moeten onredelijk hoge huren tegengaan, zonder de vrije sector te verstoren.”

Een ander hot item: Mobiliteit is misschien wel het grootste struikelblok voor de rappe verstedelijking van Nederland. Daarom nodigde Vastgoedadviseur FAKTON de grote 5 (steden), het Rijk, institutionele beleggers en vervoersbedrijven aan tafel om de vorderingen te bespreken. De urgentie om infrastructuur aan te pakken, in multifunctionele vastgoedprojecten, werd over de hele breedte gevoeld. Nu is het tijd voor een sterke strategie en concrete business cases. Dan zien de pensioenfondsen ook ruimte om aan te schuiven.

RAI Amsterdam is ook de komende vijf jaren het toneel van vastgoedbeurs PROVADA. Het contract daartoe werd ondertekend tijdens de vijftiende editie van de beurs. De nieuwe eigenaar Peter Schreuter had zijn pen hard nodig, want ook met een groot aantal standhouders zijn nieuwe contracten gesloten. Volgend jaar zijn o.a. deze partijen weer present op PROVADA: Nathan/Vaanster, OZ, Regio Utrecht, Vesteda, MVGM, MRP Development, a.s.r. real estate, Cushman & Wakefield, Wereldhave, Savills en Snippe Projecten.

Share.

Comments are closed.