Discounter Aldi completeert supermarktaanbod in Hart van de Waalsprong in Nijmegen

0

Gebieds- en vastgoedontwikkelaars AM en VanWonen creëren als ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong CV een nieuw stadshart voor De Waalsprong in Nijmegen. Het centrumgebied Hart van de Waalsprong krijgt het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland. In totaal komt er ongeveer 11.500 m² aan ruimte voor winkels en andere voorzieningen, verdeeld over circa 35 verhuurbare units. AM en VanWonen zijn verheugd met de komst van discounter Aldi. De supermarkt huurt 2.200 m² aan winkelvloeroppervlakte.

Hart van de Waalsprong CV heeft een overeenkomst gesloten met Hans Geveling BV voor de verhuur van twee supermarkten. Er komt een full service Albert Heijn en er is nu ook een overeenkomst met Aldi. Hiermee is een belangrijke basis gelegd voor de invulling van het winkelcentrum.

Uitgesproken, toekomstgericht en verbindend
Het plan Hart van de Waalsprong is eigentijds en passend bij Nijmegen en voldoet in ruime mate aan de ambities van de gemeente. Het wordt een duurzame, bruisende stadswijk met een uitgesproken eigentijds karakter. Met grondgebonden (stads)woningen, koop- en huurappartementen en sociale huurwoningen, is er ruimte voor diverse doelgroepen. Het Hart van de Waalsprong zal aanvullende voorzieningen bieden voor alle bewoners in de Waalsprong; een functioneel én sociaal hart van de Waalsprong waar winkels, maatschappelijke voorzieningen, wonen, werken en een mooie openbare ruimte worden gecombineerd. De wijk wordt een ‘gemengd stadje’ voor iedereen en krijgt het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland. Met dit ambitieuze plan leggen AM en VanWonen de lat bewust hoog.

Multifunctionele wijk met centrumgebied
Het gebied van bijna zeven hectare bestaat uit 11.500 m² aan centrumfuncties, zoals winkels, horeca en andere basisvoorzieningen en 450 woningen verdeeld over negen blokken. De circa 235 koopwoningen en 215 huurwoningen, waarvan 100 sociale huur en 115 vrije sector huurwoningen, liggen verspreid in de wijk. De winkels liggen grotendeels aan het centrale plein. Mensen kunnen hier hun dagelijkse boodschappen doen, onder andere bij aanbieders van lokale producten. Daarnaast is er ruimte voor eigentijdse horeca. De opening van het winkelcentrum staat gepland voor 2021 en vanaf 2024 is de hele stadswijk opgeleverd.

Over Hart van de Waalsprong CV
Hart van de Waalsprong wordt ontwikkeld door gebieds- en vastgoedontwikkelaars AM en VanWonen. Kijk voor meer informatie over het project op www.hartvandewaalsprong.nl.

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelingsproces. Wij richten ons daarbij op de thema’s ‘Gedurfde duurzaamheid’, ‘Inclusieve stad’, ‘Healthy urban living and working’, ‘Stad- en gebiedmaker’ en ‘Gelukkig leven’. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl.

Over VanWonen
Woningen, winkels en leefomgevingen creëren waarin iedereen zich thuis voelt. Dat is wat VanWonen drijft. VanWonen is de ondernemende gebieds- en vastgoedontwikkelaar uit Noord en Oost Nederland. Niet gelieerd aan een groot concern of bouwbedrijf en daardoor geheel onafhankelijk. Bij VanWonen staan klanten en de reis die zij afleggen bij het ontwikkelen, kopen, bouwen en huren van een woning centraal. Onze aanpak is gebouwd op aandacht. VanWonen is een onderscheidende speler op de markt en zet altijd in op hoogwaardige, innovatieve en duurzame oplossingen.

Bron.

Share.

Comments are closed.