Savills lanceert Workthere in de Verenigde Staten

0

Internationaal vastgoedadviseur Savills kondigt de uitbreiding van Workthere in de Verenigde Staten aan. Workthere (workthere.com) brengt wereldwijd vraag en aanbod van flexibele, co-working en serviced kantoorruimte bij elkaar.

Workthere werd in 2017 in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd en is inmiddels uitgerold in zeven landen, met lokale teams in Singapore, Duitsland, Frankrijk, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Om ook de grootste co-working en flexibele kantorenmarkt van de Verenigde Staten te bedienen, wordt Workthere als eerst in New York gelanceerd. Lancering in andere Amerikaanse steden volgt later dit jaar.

Co-working kosten in New York behoren tot de hoogste in de wereld. Volgens het Tech Cities 2019 rapport van Savills betaal je in New York gemiddeld $ 950 per bureau per maand. Alleen in Boston ($ 970) en San Francisco ($ 1.050), waar vraag en aanbod nog verder uit balans is, wordt deze prijs overtroffen.

Het Amerikaanse Workthere team wordt geleid door Dom Hardingen Ted Skirbunt. Workthere zal de hele flexibele kantorenmarkt bedienen; zowel de bekende operators als WeWork, Regus en Servcorp, als aanbieders van specifieke werkruimtes, waaronder laboratoria en start-up broedplaatsen.

Workthere heeft al verschillende Amerikaanse bedrijven geholpen met huisvesting in Londen en Europa, waaronder RX Bar, White Opps en Harman International.

Erik Beekman, Head of Tenant Representation bij Savills in Nederland, licht toe: “De exponentiële groei van het Workthere platform laat zien dat Savills voorop loopt in technologie en innovatie, en daarmee inspeelt op de wereldwijde veranderende vraag naar kantoorruimte. Of deze vraag nou komt van een ZZP’er die slechts één bureau zoekt, of van grote corporates die bijvoorbeeld een projectruimte nodig hebben, kampen met ruimtetekort of behoefte hebben aan extra flexibiliteit.”

Ed Bouterse, Head of Workthere in Nederland, voegt hieraan toe: “De vraag naar flexibele kantoorruimte blijft wereldwijd groeien, en door het groeiende aantal concepten hebben bedrijven meer keuze dan ooit. Onze ambitie is om hét merk te zijn voor elk bedrijf dat op zoek is naar flexibele werkplekken, overal ter wereld, en met de lancering in de VS zijn we weer een stapje dichterbij het verwezenlijken van deze ambitie. De aanpak van Workthere is uniek; we combineren slimme technologie met een ‘human-approach’ en zijn hierdoor in staat om voor elk bedrijf de perfecte match te maken.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?