Betsema Groep bouwt energiezuinige herenhuizen in project ‘Mooi Wonen’ in Stiens

0

Opnieuw bouwt Betsema Groep energiezuinige woningen in het eigen Friesland. Ditmaal is de verkoop gestart van de eerste zes van in totaal zestien ruim opgezette herenhuizen in Stiens, enkele kilometers ten noorden van Leeuwarden. Delfsma Bouw & Ontwikkeling, een dochterbedrijf van Betsema Groep, realiseert de duurzame woningen in de imposante stijl van de jaren dertig. Eerder leverde Betsema Groep al ‘Mooi Wonen’-woningen op in Lemmer, Wolvega en Leeuwarden. Nu komen daar de gezinswoningen in de Stiense wijk Steenslân bij, aan de Sierksmastrjitte en de Harinxma van Donialeane.

Drie duurzame woningtypes
Betsema Groep zet in Stiens drie woningtypes neer, waarvan er twee halfvrijstaand zijn en één geheel vrijstaand. Ook in dit nieuwe ‘Mooi Wonen’-project zijn de woningen duurzaam. “Dankzij de hoogwaardige isolatie en een warmte-terugwininstallatie volstaat een lage temperatuur-vloerverwarming”, legt Jaap Betsema uit. Betsema is DGA van familiebedrijf Betsema Groep. “Daarmee zijn de woningen zeer energiezuinig en klaar voor de toekomst.” De woningen in Stiens worden uitgerust met een luchtwarmtepomp, zijn volledig gasloos en bieden de optie tot zonnepanelen.

De moderne huizen hebben daarnaast elk een eigen garage. Ook krijgen de toekomstige bewoners ruim de mogelijkheid de onderhoudsarme herenhuizen naar eigen wens uit te breiden. Met verlengingen, erkers, dakkapellen of bijkeukens is het standaard gebruiksoppervlakte van 138 tot 141 vierkante meter aanzienlijk te vergroten. De percelen meten 286 tot 494 vierkante meter.

De website ‘Volgjewoning.nl’ van TT-Kopersbegeleiding en de bijbehorende app houden de nieuwe eigenaren op de hoogte van de voortgang in het bouwproces. Via deze weg kunnen de aanstaande bewoners ook hun eigen keuzes kenbaar maken en direct contact houden met een begeleider. Door het persoonlijke bouwdossier dat zo wordt opgebouwd, blijven betrokkenen volledig up-to-date en kunnen zij onder andere offertes en opdrachtbevestigingen inzien. Het systeem maakt gebruikers bovendien attent op deadlines.

Veelzijdige woonomgeving
De wijk Steenslân wordt aan de oostkant van Stiens gerealiseerd en is via de N357 goed bereikbaar. Stiens heeft voorzieningen in overvloed, met winkels, supermarkten, vier basisscholen, sportcentra, een cultureel centrum en een kinderboerderij. Bewoners kunnen zich daarnaast verdiepen in het rijke historische verleden van het Friese dorp, recreëren in de groene omgeving of uitwijken naar het centrum van Leeuwarden, dat nog geen tien kilometer verderop ligt.

Germeraad Makelaars biedt de eerste zes woningen aan voor een koopaanneemsom van €275.000,- tot €345.000,-.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?