Syntrus Achmea ontvangt twee nieuwe mandaten voor zorgvastgoedfonds

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft van twee Nederlandse pensioenfondsen nieuwe mandaten ontvangen voor het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF). De mandaten hebben een gezamenlijke waarde van 41 miljoen euro.

Het Pensioenfonds voor Dierenartsen treedt toe in het zorgvastgoedfonds. Het Pensioenfonds Werk en (re)Integratie breidt zijn bestaande mandaat uit. Daarmee participeren in totaal dertien institutionele beleggers in het fonds, dat een portefeuille heeft van 421 miljoen euro (inclusief pijplijn).

“Zorgvastgoed is een uitstekende aanvulling in onze portefeuille”, zegt IJmert de Vries, voorzitter van de beleggingsadviescommissie van het Pensioenfonds voor Dierenartsen. “Deze beleggingen hebben een aantrekkelijke rendement/risico-verhouding en een duidelijke maatschappelijke meerwaarde. Voor de deelnemers in ons pensioenfonds zijn dat belangrijke factoren.”

Het ADHCPF werd vorig jaar in de GRESB-benchmark uitgeroepen tot het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld. Het fonds hanteert een actieve groeistrategie, waarbij onder meer wordt belegd in levensloopbestendige woningen, zorgwoningen en gezondheidscentra. Doelstelling is dat de portefeuille binnen enkele jaren groeit naar ten minste 800 miljoen euro.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?