Stichting Hivos huurt 1.500 m² in Sijthoff City

0

Stichting Hivos heeft een langjarig huurcontract getekend voor circa 1.500 m² in Sijthoff City aan de Grote Marktstraat 43 in Den Haag.

Locatie
Sijthoff City is gelegen op een bruisende en centrale plek aan een van de drukste winkelstraten in Den Haag. De Grote Marktstraat verbindt verschillende winkelgebieden tussen het Spui en de Grote Markt. Daarnaast is de locatie ook dichtbij het politieke centrum, Den Haag Nieuw Centrum en het Wijnhavenkwartier. Bus- en tramhaltes bevinden zich binnen één minuut lopen. Ook op loopafstand bevinden zich vier parkeergarages die goed bereikbaar zijn vanuit andere steden. Sijthoff City heeft het BREEAM-certificaat Very Good ontvangen voor de Nieuwbouw Ontwerpfase en is in het bezit van een Energielabel A.

Geschiedenis
Sijthoff City werd vanaf 2013 volledig herontwikkeld door JP van Eesteren, naar een ontwerp van V8 Architects. Het gebouw bestaat uit circa 11.500 m² waarvan ongeveer 6.300 kantoorruimte en 4.800 hoogwaardige winkelruimte. Deze herontwikkeling past precies in het plan van de gemeente Den Haag om van de Grote Marktstraat een winkelstraat te maken die kan wedijveren met de grote winkelstraten in Europese hoofdsteden.

Verhuur
Met de verhuur aan Hivos blijft er in Sijthoff City nog circa 1.000 m² kantoorruimte beschikbaar voor verhuur. Daarnaast zijn er nog een aantal units op flexibele basis in het Business center van Sijthoff City te huur.

CBRE adviseerde de verhuurder Bryant Park Maxima VII B.V. en haar asset manager Cording Real Estate Group, collegiaal met Nadorp Makelaars bij deze transactie. De huurder Hivos werd geadviseerd door Huurdersland.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?