Hanzevast verkoopt kantoor van 25.000 m² aan Schroders

0

Beleggingsaanbieder Hanzevast heeft afgelopen dinsdag een kantoorgebouw in Apeldoorn verkocht aan Schroder European Real Estate Investment Trust. Het kantoorgebouw was eigendom van Vastgoedfonds Hanzevast Holland 45 CV, een particulier investeringsfonds van Hanzevast. Het betreft het gebouw aan de Fauststraat 1 in Apeldoorn, een kantoor met datacentrum van in totaal circa
25.000 m².

Hervatten rendementsuitkeringen
Met deze transactie van circa € 20 miljoen wordt de totale fondsfinanciering afgelost en ontvangen de investeerders in het investeringsfonds een mooie eenmalige uitkering.Jos Westra, directeur van Hanzevast: “In de crisis is ervoor gekozen alle beschikbare liquiditeiten aan te wenden om de bankschuld af te lossen. De investeerders hebben hierdoor een aantal jaren te maken gehad met een dividendstop. Dit heeft goed uitgepakt. Na deze transactie bezit het investeringsfonds namelijk nog twee gebouwen die volledig schuldenvrij zijn.”

Beleggingsbeleid
De periodieke uitkeringen aan de investeerders in het fonds worden na de verkoop weer hervat. De timing van de transactie past daarbij in het beleggingsbeleid van het investeringsfonds. Westra: “Na het sluiten van een nieuwe langjarige huurovereenkomst met huurder KPN is het op korte termijn niet meer mogelijk om waarde toe te voegen. Dan moet je een keuze maken om het gebouw te verkopen of nog circa tien jaar aan te houden. Aangezien het fonds al bijna 15 jaar bestaat en als beleid heeft om gebouwen uiteindelijk te verkopen, is met het verder aantrekken van de vastgoedmarkt in 2017 besloten te gaan verkopen.”

Internationale interesse
Westra merkt wederom een sterke aanhoudende interesse van buitenlandse beleggers in vastgoed. “Ook deze transactie in Apeldoorn laat duidelijk zien dat buitenlandse partijen verder kijken dan de grote vier steden. Locaties in steden zoals Apeldoorn of Groningen zijn erg intrek bij internationale vastgoedbeleggers. En terecht.”, aldus Westra. Hanzevast heeft eind 2017 reeds een portefeuille vastgoed in Groningen verkocht aan een Amerikaanse investeerder.

Hanzevast is in deze transactie bijgestaan door Appelhoven Vastgoedadviseurs en Nauta Dutilh. Schröders is geadviseerd door Shamrock Vastgoed en WLP Law.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?