Syntrus Achmea voegt in Tilburg nog eens 24 energieneutrale woningen toe aan woningfonds

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft in de nieuwe Tilburgse wijk Park Centraal nog eens 24 energieneutrale eengezinswoningen gekocht voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF). De bouw daarvan is inmiddels begonnen. Het woningfonds bezit al 18 woningen in de wijk, waarvan de laatste zes deze maand zijn opgeleverd.

Bijzonder aan de nieuwe wijk is dat het park er dwars doorheen loopt, waardoor de bewoners alle mogelijkheden hebben om in het groen te recreëren. De gasloze woningen, met een oppervlakte van 113,5 m², hebben onder meer drie slaapkamers en een open zolderverdieping. Zonnepanelen op de daken in combinatie met hoogwaardige isolatie en een individuele warmtepomp zorgen voor een EPC van 0, waarmee de woningen energieneutraal zijn.

“Met deze acquisitie voegen we opnieuw zeer energiezuinige woningen toe aan de portefeuille van het woningfonds”, zegt Onno Hoff, director Fondsmanagement Vastgoed bij Syntrus Achmea. “Gelet op de grote vraag naar grondgebonden woningen in de vrije sector huur in Tilburg, verwachten we dat ook deze woningen al voor de oplevering zijn verhuurd. Met de verwachte waardestijging in de komende jaren levert dat de participanten in het fonds een aantrekkelijk rendement op.”

Syntrus Achmea heeft sinds 2013 een prestatieafspraak met de gemeente om het aandeel middensegment huurwoningen in Tilburg te vergroten. De afgelopen jaren zijn er ruim vierhonderd woningen gerealiseerd, waarbij bewoners in bijvoorbeeld Zuiderpark ook de beschikking kregen over een elektrische deelauto. Syntrus Achmea wil daarmee een bijdrage leveren aan het vergroten van de leefbaarheid in de steden en het terugdringen van de CO2-uitstoot.

De woningen in Park Centraal worden ontwikkeld door AM. De oplevering van de 24 woningen in de tweede fase staat gepland in het derde kwartaal van 2020. De verhuur start naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?