INDUSTRIAL real estate partners: Opname logistiek vastgoed stijgt door, sterke groei beleggingsmarkt

0

De opname van logistiek vastgoed in Nederland heeft in 2018 wederom een record gebroken. De opname lag met 2,3 miljoen vierkante meter 9 procent boven het niveau van het vorige recordjaar 2017. De beleggingsmarkt groeide nog veel sterker.

Dit blijkt uit het net uitgekomen research rapport “LOGISTICS REAL ESTATE, Dutch Market Report 2019”, uitgebracht door INDUSTRIAL real estate partners. Het makelaarskantoor, dat als enige in Nederland gespecialiseerd is in de markt voor logistiek en industrieel vastgoed en vanuit 3 kantoren actief is, registreert samen met Bak Property Research jaarlijks alle gebruikers- en beleggingstransacties in dit segment.

De zuidelijke regio’s hadden als vanouds het grootste aandeel in de opname, maar de twee westelijke regio’s (Amsterdam/Schiphol/Almere en Rotterdam/Haaglanden) toonden de sterkste opnamestijging (gecombineerd +64 procent). Het aanbod is net als vorig jaar gedaald, dit bleef echter beperkt door een toename van aanbod van op risico gerealiseerde gebouwen.

Het totale beleggingsvolume in logistiek vastgoed steeg met een indrukwekkende 75 procent tot een ongekend niveau van 2,3 miljard euro. Door de grote interesse van de beleggers daalden de prime yields tot ruim onder de 5 procent.

Bron.

Share.

Comments are closed.