Transformatie Albeda College tot woongebouw De Raedt gestart

0

Woensdag 6 februari heeft Wethouder Bas Kurvers – samen met Rotterdamse Stadsdichter Derek Otte en bouwer en projectontwikkelaar VORM – het officiële startsein gegeven voor de transformatie van het Albeda College aan de Mathenesserlaan in Rotterdam. Dit onder toeziend oog van het Albeda College en de toekomstige bewoners. ‘Het historische pand blijft behouden en krijgt een nieuw leven, wat een aanwinst is voor Rotterdam’, vertelt Wethouder Kurvers. Het voormalige Albeda College is omgedoopt tot ‘De Raedt’ en in het pand worden 51 luxe woningen gerealiseerd.

Oude Rotterdamse allure
Wonen in de Raedt betekent wonen met de oude Rotterdamse allure in een stad die volop in ontwikkeling is. ‘Het wordt een bijzondere transformatie midden in een beschermd stadsgezicht’, aldus Christiaan Groeneweg, Projectontwikkelaar bij VORM. VORM heeft bewust gekozen voor een eigentijdse architectuur met een klassieke opbouw, om het authentieke Rotterdamse karakter van de wijk te behouden. Het getransformeerde pand past straks bij het straatbeeld van historische gevels en grote herenhuizen. ‘Hiermee brengt VORM een ode aan het Rotterdamse stadsgezicht. Dit maakt De Raedt uniek in zijn soort’ – aldus Groeneweg.

Wonen in rijke historie
De historie van het gebouw dat we kennen als het Albeda College, gaat terug tot het jaar 1903. Het vooroorlogse Sanatorium werd in 1903 gebouwd, maar is gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog. Na deze bombardementen werden de restanten gesloopt en het huidige schoolgebouw aan de Mathenesserlaan teruggebouwd.

‘The new capital of cool’
Of men het nu Rotjeknor, Roffa of Maasstad noemt, Rotterdam blijft Rotterdam. ‘The new capital of cool’. Het New York van Nederland. Het Nieuwe Westen, de wijk waar De Raedt midden in ligt, staat met haar centrale locatie en zowel levendige als statige postuur bekend als de beste wijk om te wonen. Voor jong en oud. De buurt heeft een mix van wonen met grootstedelijke allure én ongedwongen Rotterdamse mentaliteit. De Heemraadssingel en Mathenesserlaan zijn hier op hun mooist. Wonen in dit gebouw wordt een feestje voor de toekomstige bewoners, die razend enthousiast waren over de viering van de start bouw van hun toekomstige woning!

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?