Start bouw 15 energieneutrale woningen Eerste Groenelaan

0

Deze week beginnen de voorbereidingen voor de bouw van vijftien energieneutrale woningen aan de Eerste Groenelaan in Castricum. Tot eind maart wordt het terrein bouwrijp gemaakt en worden leidingen aangelegd. Begin april start de bouw.

“De woningen worden gasloos en energieneutraal opgeleverd. Goed voor het milieu en dit zorgt voor lagere energielasten voor de huurders.”, aldus Dick Tromp, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen.

Grondgebonden duurzame woningen
Op het braakliggende terrein aan de Eerste Groenelaan komen vijftien duurzame sociale huurwoningen. Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft het project uitgewerkt en bouwt de woningen. De woningen worden niet gefundeerd op palen maar op betonbalken, dus er wordt niet geheid of geboord. Het worden grondgebonden woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens. De huurprijs voor deze woningen wordt maximaal € 607 per maand (prijspeil 2019).

Oplevering eind 2019
De verwachting is dat de woningen in de loop van augustus wind- en waterdicht zijn. In de herfst vindt de inpandige afbouw plaats. De woningen worden als alles voorspoedig verloopt eind 2019 opgeleverd.

Kennemer Wonen verhuurt, verbetert en bouwt betaalbare en energiezuinige huurwoningen voor met name de sociale doelgroep in de regio Noord-Kennemerland. Onze missie is voldoende goede huurwoningen met passende woonlasten in gevarieerde wijken voor onze klanten van nu en in de toekomst. Omdat wij vinden dat iedereen een thuis moet hebben in een gevarieerde leefomgeving. Daaraan werken we samen met (toekomstige) bewoners, huurdersorganisaties, gemeenten, welzijns- en zorgorganisaties en marktpartijen. Onze medewerkers doen dit met plezier vanuit sociale betrokkenheid.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?