Wethouder Minhas geeft startsein voor vervolg nieuwbouw Park Harga Schiedam

0

Wethouder Minhas heeft met vertegenwoordigers van de ontwikkelingscombinatie Parka Harga Midden
(samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Thunnissen), Woonplus en een toekomstige bewoner de eerste paal geslagen op de plek waar totaal circa 380 woningen zullen worden gebouwd. In eerdere fasen werden al circa 156 woningen in Park Harga opgeleverd.

De duurzaamste woonwijk van Schiedam
Park Harga is een zeer duurzame wijk met een divers woningaanbod. Het programma van ongeveer 380 woningen sluit naadloos aan bij de duurzaamheidsambities van de gemeente Schiedam. Alle woningen zijn standaard voorzien van vloerverwarming, een warmtepomp, triple beglazing en zonnepanelen. De woningen zijn energieneutraal en vooral ook comfortabel.

Er wordt de komende jaren in fasen gebouwd, zowel grondgebonden woningen als appartementen in het koop- en huursegment alsmede ook nog zestig vrije sector huurwoningen.

Nieuwe fase
De nieuwe bouwfase in Park Harga bestaat uit 64 koopwoningen en 21 woningen voor woningcorporatie Woonplus in het Hargapark. Alle woningen zijn verkocht. Deze koopwoningen zullen worden gebouwd aan de Olympiaweg, aan de nieuwe parkzone en de achtergelegen woonstraten. De woningen voor woningcorporatie Woonplus worden gebouwd aan de bestaande Hargalaan. De bouw is in handen van Thunnissen.

Huurwoningen
Woonplus Schiedam heeft in de duurzame wijk Park Harga 29 eengezinswoningen kunnen aankopen. Er is een grote vraag naar de eengezinswoningen met tuin in de sociale huursector. Deze nieuwbouw woningen van hoge kwaliteit sluiten ook goed aan op de duurzaamheidsambities van Woonplus.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?