Start bouw Campus 076 Breda

0

Met het startsein van Paul de Beer, wethouder Stedelijke ontwikkeling en Ruimtelijke ordening in Breda, is de bouw van Campus 076 begonnen. Op de hoek Beverweg/Teteringsedijk komen 120 nieuwe studentenwoningen.

Met ruim 15.000 studenten aan de Avans Hogeschool in Breda is de Camelot Campus 076 Beverweg een welkome aanvulling in het aanbod van betaalbare en kwalitatieve huisvesting. Campus 076 is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed en de bouw is in handen van Aannemersbedrijf Van Agtmaal (net als VolkerWessels Vastgoed onderdeel van Koninklijke VolkerWessels).

De campus, naar ontwerp van EGM architecten, voorziet in zelfstandige studio’s en zijn volgens het Camelot Campus concept eigentijds en volledig gestoffeerd en gemeubileerd. Ze verschillen in grootte tussen de 24 m² en 36 m². Daarnaast is Campus 076 Beverweg voorzien van een lounge- en ontmoetingsruimte, een wasserette, een private tuin, een inpandige fietsenstalling en een parkeerplaats. De voorlopige prognose is dat in september 2020 de units gereed zijn voor bewoning.

Wethouder De Beer: “We gaan bouwen in Breda. Ook voor de doelgroep studenten. Dat doen we samen met partners in de stad. Zo kunnen we de studenten die (komen) studeren aan één van onze tophogescholen in Breda ook passende en betaalbare huisvesting bieden. Deze Campus 076 is daar een schoolvoorbeeld van. Daarmee slaan we twee vliegen in één klap omdat op deze manier zo veel mogelijk eengezinswoningen echt beschikbaar blijven voor gezinnen. En werken we aan onze woonopgave ‘Fantastisch wonen voor iedereen’, met de ambitie 6.000 nieuwe woningen erbij in vier jaar tijd.”

In 2011 is Camelot gestart met de realisatie van het eerste Camelot Campus concept met de transformatie van een voormalig kantoorgebouw in Eindhoven. Inmiddels hebben ze dit concept verder uitgerold in Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Deventer, Eindhoven, Enschede, ’s Hertogenbosch, Helmond, Leiden en Utrecht.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?