Granite REIT verhuurt XXL distributiecentrum in Rotterdam Botlek

0

Granite REIT heft een distributiecentrum van circa 28.000 m² in Distripark Botlek in Rotterdam verhuurd aan logistiek dienstverlener De Rijke Group. Het centrum omvat circa 25.000 m² bedrijfsruimte, 2.000 m² kantoorruimte en een mezzanine van circa 1.000 m². Met de uitbreiding van dit distributiecentrum groeit De Rijke Group naar circa 85.000 m2 distributieruimte in de regio Rotterdam en is daarmee een van de meest dominante eindgebruikers in de regio.

Distripark Botlek ligt direct aan de A15 die de Rotterdamse haven verbindt met het achterland. Initieel was het park bedoeld voor bulkopslag en petrochemisch distributiepark maar inmiddels huisvest het bedrijventerrein een mix van distributie- en Value Added Logistic dienstverleners en (bul)opslag.

Berry van Loon, COO van De Rijke Group: “Onze warehouse activiteiten in de regio Rotterdam breiden aanzienlijk uit en voor ons was het belangrijk om onze tweede vestiging op korte afstand van onze bestaande locatie in Rotterdam-Botlek te huisvesten. Hiervoor hebben we eerst een tijdelijke oplossing gevonden en met de aanhuur van dit distributiecentrum hebben we nu een structurele oplossing die volledig aansluit op de specifieke eisen die wij stellen”.

Quinten Schamhart, adviseur logistiek vastgoed bij Cushman & Wakefield: “De vraag naar kwalitatief hoogwaardig vastgoed blijft aanhoudend hoog terwijl het aanbod steeds verder opdroogt. Objecten die vrijkomen zijn heel snel weer verhuurd en de huurprijzen zijn ook in Rotterdam aan het stijgen.”

Cushman & Wakefield adviseerde Granite REIT bij de verhuur van het distributiecentrum.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?