Northwest koopt Medimall in Rotterdam

0

Canadees investeerdersfonds treedt toe tot Nederlandse zorgvastgoedmarkt.

NorthWest Healthcare Properties REIT (NorthWest) koopt de Medimall in Rotterdam. NorthWest, een in Canada beursgenoteerd fonds, treedt met deze aankoop toe tot de Nederlandse vastgoedmarkt. Het complex Medimall huisvest meer dan 25 voornamelijk zorggerelateerde huurders en heeft een omvang van ongeveer 32.000 m². Het gebouw is aangekocht voor circa 62 miljoen euro.

Voor NorthWest is dit de eerste aankoop in Nederland. Het fonds investeert specifiek in zorgvastgoed en heeft bezit in Canada, Brazilië, Duitsland, Australië en New Zeeland. In totaal hebben ze voor circa 4,7 miljard euro assets onder management.

Medimall
De Medimall is gebouwd in 2011 en gelegen naast het Maasstadziekenhuis in Rotterdam. CBRE is betrokken geweest bij de verkoop van de Medimall medio 2018 en is aansluitend door de nieuwe eigenaar aangesteld voor het property- en assetmanagement van het gebouw. Sinds de acquisitie door NorthWest hebben diverse nieuwe huurders het object betreden, waaronder Fysius Rugexperts en Mentaal Beter Cure.

Huurders
Fysius, marktleider op het gebied van het wetenschappelijk onderbouwd behandelen van rugklachten in de eerstelijnsgezondheidszorg, huurt 273 m² in het pand. Mentaal Beter Cure, een netwerk van GZ-psychologen, psychotherapeuten en psychiaters, waarbij meer dan 400 professionele hulpverleners door heel Nederland zijn aangesloten, huurt 537 m². Beide ruimten zijn verhuurd door De Mik Bedrijfshuisvesting. Daarnaast heeft bestaande huurder Maasstad Ziekenhuis haar accommodatie binnen de Medimall langjarig uitgebreid met 477 m2.

Kansen zorgvastgoedmarkt
Jeroen Hermus, director Healthcare bij CBRE: “Het feit dat buitenlandse beleggers zoals NorthWest in Nederland willen investeren, typeert de kansen voor beleggers in onze zorgvastgoedmarkt. De ambitie van deze partijen is erg groot, hetgeen zal bijdragen aan de verdere professionalisering van de markt.”

Damon van Oss, director Asset Management bij CBRE: “Wij zijn zeer verheugd dat NorthWest heeft gekozen voor de integrale aanpak van CBRE, waarbij naast property- en assetmanagement ook gebruikgemaakt wordt van de aanwezige in-house zorgvastgoedexpertise. Hierdoor is CBRE het directe aanspreekpunt voor nieuwe aankopen van NorthWest in Nederland.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?