Syntrus Achmea verwerft 203 appartementen van Borghese Real Estate voor BPL Pensioen in Arnhem

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens BPL Pensioen 203 appartementen gekocht in Arnhem. Verkoper is Borghese Real Estate. De woningen worden gerealiseerd in het voormalige ING-kantoor aan de Velperweg in de wijk Klarendal. De oplevering staat gepland in de tweede helft van 2020.

De gasloze huurwoningen variëren in grootte tussen de 48 en 129 vierkante meter (gemiddeld 72 m²). Zij komen in het Kruisgebouw, waarin ook 86 koopappartementen worden gerealiseerd. De woningen worden verdeeld over 13 bouwlagen en aangesloten op een WKO-installatie, gekoppeld aan zonnepanelen. Voor de huurders zijn 122 parkeerplaatsen beschikbaar plus een stalling voor circa 250 fietsen.

“Deze energiezuinige woningen in Arnhem passen in onze strategie om onze beleggingsportefeuille in hoog tempo te verduurzamen”, zegt bestuurslid Henk Onstwedder van BPL Pensioen. “Uiterlijk in 2030 moet de helft van onze woningportefeuille energieneutraal zijn. Wij verwachten dat deze duurzame woningen de komende jaren een duurzaam rendement zullen opleveren. Dat is goed voor de deelnemers in het pensioenfonds.”

In totaal worden er op de locatie High Park circa 500 woningen gerealiseerd. Naast de 289 appartementen in het Kruisgebouw komen er circa 40 appartementen in het West-gebouw en circa 150 woningen in het naastgelegen Oostgebouw. Om de gebouwen wordt een landschapspark aangelegd om rust en ruimte te creëren voor de bewoners. In de directe omgeving van de nieuwe woningen zijn scholen, supermarkten en sportvoorzieningen te vinden. Het centrum van Arnhem ligt op enkele minuten fietsen.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?