Hurks bouwt aan voltooiing van nieuwe grachtengordel

0

Op maandag 28 januari jl. zetten Hurks, Bergwijkstadspark B.V. (vertegenwoordigd door de beide ontwikkelaars Bouwaccent BV en Snippe Projecten BV) en belegger Invesco hun handtekening onder de laatste twee grote woongebouwen van Holland Park in Diemen-Zuid. Het gaat om blok 22 en 23 aan de westkant van Holland Park. Het werk omvat twee woontorens van circa 50m hoog met in totaal 304 appartementen en een grote parkeergarage. De opdracht neemt zo’n 36 maanden in beslag. Met de bouw van het project is een opdrachtsom gemoeid van circa 75 miljoen euro.

Gevarieerd aanbod
Project Holland Park beleefde voor Hurks een vliegende start. November jl. werden de damwanden aangebracht door Bergwijkstadspark en gisteren ging de eerste paal de grond in. Diezelfde dag kocht belegger Invesco de twee laatste grote woongebouwen, die de appartementen vanaf 2022 als markthuurwoningen aanbiedt. Daarmee krijgt de nieuwe stadswijk een gevarieerd aanbod van koop- en huurwoningen.

Van kantorenlocatie naar gebiedstransformatie
Hoe een slecht lopende kantorenlocatie transformeerde tot een verstrekkende gebiedsontwikkeling. Dat is het verhaal van Holland Park in Diemen Zuid. Midden in crisistijd besloten Snippe projecten B.V., Bouwaccent en de family offices Valuas Services, Renschdael Groep en Common Wealth Investments, te investeren in een plan om uitgebreide woningbouw te realiseren op een kantorenlocatie die niet goed liep. Het voorstel voor de integrale gebiedsontwikkeling kreeg daarom alle medewerking van de gemeente Diemen met een relatief snelle ontwikkelfase tot gevolg. Vanaf begin 2015 werden de appartementen in een razend tempo verkocht en al jaren blijkt Holland Park een groot succes.

Levendige woonwijk
Ondertussen is de gebiedsontwikkeling hard op weg een levendige woonwijk te worden, die straks zo’n 5000 bewoners zal huisvesten. Een flink deel is al bewoond, terwijl andere delen volop in aanbouw zijn. De bewoners zijn enthousiast over de aantrekkelijke opzet van de nieuwe wijk: Een kleinstedelijk gebied met designerappartementen en mooie binnentuinen, gelegen aan nieuwe grachten met een gevarieerde architectuur van de hand van Rijnboutt uit Amsterdam.

Uitstekende verbindingen
Het laatste bouwdeel van Holland Park, dat Hurks qua realisatie voor zijn rekening neemt, valt op door de zachte kleurtoon en de uniformiteit in de gevelafwerking. Daardoor krijgt het een chique uitstraling. Bovendien ligt het straks tegenover het park. Behalve in zijn verschijning, schuilt de kracht van Holland Park in de uitstekende verbindingen. Met de trein en de metro zijn het centrum van Amsterdam en de Zuidas in slechts 10 minuten bereikbaar.

Lege zandvlakte
Inge Schipper, directeur bouwvoorbereiding bij Hurks, is nauw bij het project betrokken. “Waar op dit moment alleen nog een lege zandvlakte te zien is, verrijst het bouwblok dat Hurks gaat realiseren. Nu ligt er nog een benzinestation op een verhoging in het terrein. Dat zal straks verdwijnen, samen met de glooiing. Op die plaats komt straks het park dat aan ons bouwblok grenst. De logistiek op en rond het terrein is nog een flinke puzzel. Er lopen bijvoorbeeld fietspaden en busbanen waar een veilige route uiteraard gegarandeerd moet blijven.”

Duurzame wijk
Holland Park is een wijk op menselijke schaal. Het ontwerp is een totaalconcept met diverse keuzes en mogelijkheden. In Holland Park zijn duurzame oplossingen toegepast, waarbij alles voldoet aan de nieuwste normen als het gaat om energiegebruik en belasting van het milieu.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?