Foruminvest koopt kantoorgebouw in Amstelveen voor herontwikkeling

0

Foruminvest Amstelveen B.V. heeft het kantoorgebouw ‘Biesbosch 225’, gelegen op de hoek van de Rembrandtweg en Beneluxbaan in Amstelveen aangekocht. Het kantoorgebouw zal worden gesloopt en zal plaatsmaken voor hoogwaardige en duurzame nieuwbouw met 276 appartementen. Ruim 75% daarvan betreft appartementen in het middeldure huursegment. De transactie past binnen de strategie van Foruminvest om zich meer te richten op de ontwikkeling van duurzame middeldure huurwoningen in (de agglomeraties van) de G4 steden.

Het kantoorgebouw is gesitueerd naast een OV-halte voor de sneltram, waardoor toekomstige bewoners binnen circa 7 minuten zowel in het Stadshart als op de Zuidas kunnen zijn. De bewoners krijgen tevens de beschikking over 10 elektrische deelauto`s.

Het nieuwe woongebouw bestaat uit 276 huurappartementen, een 3-laags ondergrondse parkeergarage en parkeerplaatsen op maaiveld voor elektrische deelauto’s. Het ontwerp is van de hand van OZ architect i.s.m. Forum Concept & Design, het inhouse ontwerpbureau van Foruminvest. De tuin rondom het woongebouw zorgt voor een goede aantakking op de omgeving. Het bijzondere en moderne gebouw kent een hoogwaardige materialisering, een dubbelhoge entreehal, verdiepingshoge ramen in de appartementen en ruime balkons voor ieder appartement.

Bij de realisatie is veel aandacht voor een gezonde en duurzame woonomgeving. Naast de elektrische deelauto’s wordt er gebruik gemaakt van een WKO installatie in combinatie met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en kozijnen met een hoge luchtdichtheid. Alle appartementen worden voorzien van een hoog rendement warmte-terugwinningsinstallatie en een separate douche wtw. De algemene ruimten worden voorzien van LED verlichting. In het maaiveld wordt een omvangrijk waterretentiesysteem gerealiseerd.

Volgens Aerjen Koeneman, directeur Nederland bij Foruminvest, levert het project een substantiële bijdrage aan de voorraad middeldure huurwoningen in Amstelveen en is het een fraai voorbeeld van de hoge kwaliteit die Foruminvest in al haar woon-, winkel- en hotelprojecten realiseert.

ABN AMRO heeft de aankoop gefinancierd.

Foruminvest B.V.
Foruminvest is een ontwikkelaar van, en belegger in, stedelijke gebieden. Foruminvest is opgericht in 1987 en is uitgegroeid tot een internationale speler van formaat op het gebied van (her)ontwikkelingen van binnenstedelijke gebieden, winkelcentra, hotels en woningen. Foruminvest heeft kantoren in Amsterdam, Parijs en Milaan. Projecten van Foruminvest zijn zowel nationaal als internationaal door diverse instanties bekroond met prijzen voor ‘beste nieuwe winkelcentrum’, ‘beste marketingcampagnes’ en voor ‘beste publiek-private samenwerking in Europa’. Foruminvest is als onafhankelijke private onderneming in staat om – samen met haar eigen ontwerpbureau ‘Forum Concept & Design’ – per project het ideale team samen te stellen dat vol passie succesvolle, hoogwaardige en duurzame projecten realiseert.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?