DGBC verwelkomt nieuwe participant Jan Snel

0

Jan Snel Flexibel Bouwen heeft zich onlangs aangesloten als participant van de Dutch Green Building Council, de grootste maatschappelijke netwerkwerkorganisatie voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. “Jan Snel staat voor snel, modulair en circulair bouwen”, vertelt Wendy van Duijnhoven van de flexibele bouwer.

Op welke wijze is duurzaamheid ingebed in jullie organisatie?
“Flexibel bouwen is in een vloeiende beweging ruimte scheppen, aanpassen en teruggeven. Daarmee behoort duurzaamheid tot de essentie van wat we doen. Jan Snel bouwt snel, modulair en circulair: gebouwen worden gebouwd in de fabriek, geplaatst op locatie en na gebruik, gedemonteerd en hergebruikt. Zowel duurzaam als circulair dus.”

Waarom zijn jullie participant geworden van DGBC?
“Nu wil Jan Snel een stap verder gaan. We willen niet alleen de units hergebruiken, maar volledig circulair bouwen. Een belangrijke stap is een circulair design waarbij gebouwen zo worden ontworpen, dat we alle materialen later kunnen hergebruiken in nieuwe gebouwen. Samen met onze klanten en leveranciers willen we de stap maken naar een circulair gebouwde omgeving. Dat is onze ambitie voor de komende jaren. Partners in dit doel hopen wij ook te vinden binnen Dutch Green Building Council.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?