Nieuwbouw Clean Manufacturing Facility Alkmaar gestart

0

De vraag naar schone productie en schoon verpakte producten nam de afgelopen jaren bij ERIKS zodanig toe, dat de omvang van de huidige Cleanroom niet meer voldeed. De nieuwbouw van een compleet nieuwe Clean Manufacturing Facility (CMF) past in de groeistrategie om meer schone diensten aan te kunnen bieden aan bedrijven in de food, farma en de semicon.

Uitbreiding van 1.000 m² over twee verdiepingen
De nieuwe, twee verdieping tellende faciliteit die in de productielocatie van ERIKS in Alkmaar wordt gerealiseerd omvat meer dan 1.000 m². Op de begane grond komt de ‘schone productie’ (700 m²) en op de eerste verdieping de feitelijke Cleanroom (320 m² plus 145 m² opslag). De eerste paal van het complex ging op 26 november 2018 de grond in en de verwachte opleverdatum is juni 2019. De bouw wordt verzorgd door Interflow, onderdeel van Koninklijke BAM Groep nv, die als aannemer veel ervaring heeft het met bouwen van dergelijke faciliteiten.

Honderd procent zekerheid
Er wordt straks niet alleen schoongemaakt en verpakt, er wordt ook schoon geproduceerd. ERIKS maakt bijvoorbeeld slangen en afsluiters voor klanten in de semiconductor-industrie. Die worden in hun eigen fabriek onder beschermde omstandigheden geplaatst. Deze klanten willen honderd procent zekerheid dat de schone producten die ERIKS voor ze maakt, ook echt geproduceerd worden in schone ruimtes. Zonder stof, olie en andere viezigheid. De producten worden vervolgens helemaal schoon verpakt conform ISO klasse 6 (ook bekend als klasse 1.000).

De nieuwe faciliteit is een stuk groter dan de bestaande. Dat betekent niet alleen dat de productiecapaciteit aanzienlijk toeneemt, er kunnen ook grotere en langere producties worden gemaakt.

Korte lijnen, snellere leveringen
Met deze CMF kan ERIKS haar klanten een verdergaande Supply Chain Optimalization leveren. Waar een klant voorheen bij ons zijn artikelen kocht en zijn schone productie moest uitbesteden, kan hij daarvoor nu ook bij ERIKS terecht. Dat maakt de lijnen een stuk korter, terwijl wij maximale kwaliteit garanderen. Minder schakels in de Supply Chain resulteert bovendien in kostenbesparingen en snellere leveringen.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?