Woningen op plek van oude belastingkantoor Utrecht

0

Op de plek van het voormalige belastingkantoor aan de Gerbrandystraat in Utrecht komt een nieuwe kleine woonwijk met 487 huurappartementen. Op 20 december droeg het Rijksvastgoedbedrijf de eigendom van het gebouw over.

Het Rijksvastgoedbedrijf verkocht het gebouw in 2014 via een openbare inschrijving aan Koopmans Bouwgroep B.V uit Enschede. De afgelopen vier jaar werkte Koopmans aan een herontwikkelingsplan. De bestemming voor deze locatie was “kantoor”, maar de gemeenteraad van Utrecht zag hier kansen voor woningbouw voor met name starters en studenten en startte de bestemmingsplanprocedure, nadat de nieuwe eigenaar een definitief plan en ontwerp had gepresenteerd.

De nieuwe eigenaar gaat de bestaande hoog- en laagbouw slopen. De appartementen worden verspreid over drie gebouwen (ook hoog- en laagbouw). Een daarvan is een woontoren met 19 woonlagen waarin 205 woningen komen. De andere twee gebouwen zijn lager. In het lagere gebouw langs het spoor komen 200 studentenstudio’s en er komt een gebouw van vijf woonlagen langs de Gerbrandystraat met 82 appartementen.

De woonwijk komt op een markante plek ten noorden van de Utrechtse binnenstad, aan de rand van Tuinwijk (Staatsliedenbuurt). Met op enige kilometers afstand het NS-station Overvecht.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?