Gemeente Oud-Beijerland en AM sluiten overeenkomst voor duurzame en gasvrije ontwikkeling Spuifront

0

De gemeente Oud-Beijerland en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van 48 appartementen, 22 grondgebonden woningen en 300 m² commercieel vastgoed voor het project Spuifront in Oud-Beijerland. De eerste woningen zullen naar verwachting vanaf 2020 worden gerealiseerd.

Van plan naar realisatie
Met de ondertekening wordt een begin gemaakt met de ontwikkeling van het plan, gelegen op een prachtige locatie aan de rivier het Spui, vlak bij het centrum van Oud-Beijerland. De locatie wordt ontwikkeld in samenspraak met inwoners, toekomstige bewoners en de gemeente. De woningen worden ontwikkeld passend bij het historische, dorpse karakter van Oud-Beijerland. Tevens is er de mogelijkheid om langs het water te recreëren en verblijven. Zo wordt er voorzien in een wandelpromenade en een horecagelegenheid aan het water. Het stedenbouwkundig plan is ontworpen door West 8.

Duurzaam en toekomstbestendig
Spuifront wordt duurzaam ontwikkeld. Alle woningen worden uitgevoerd met bodemwarmtepomp, hoogwaardige isolatie en zonnepanelen. Dit zorgt voor een zeer energiezuinige woning, die duurzaam en toekomstbestendig is. Een bodemwarmtepomp betekent een woning zonder gas en biedt de bewoners meerdere voordelen. Gasvrij wonen draagt bij aan een gunstig (binnen)klimaat, het verschaft een financieel voordeel en zorgt voor een grotere veiligheid binnenshuis. Tevens is er aandacht voor levensloopbestendigheid. Hierdoor zijn de toekomstige bewoners voorbereid op alle levensfasen, waardoor zij hier langer kunnen blijven wonen. Een levensloopbestendige woning is geschikt voor zowel mensen die fit en mobiel zijn, als mensen die dat niet zijn.

Gelukkig leven
Met dit project geeft AM invulling aan één van haar kernthema’s “Gelukkig leven”. Spuifront geeft bewoners een bijzondere woonbeleving met haar luxe appartementen en herenhuizen. Gelegen aan het Spui en vlak bij het centrum van Oud-Beijerland, biedt deze woonlocatie zowel het gemak van de nabijheid van het centrum en tegelijkertijd volop rust en privacy.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?