Syntrus Achmea verwerft 40 zeer energiezuinige woningen voor Pensioenfonds Slagersbedrijf in Hoofddorp

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft voor het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf 40 zeer energiezuinige appartementen gekocht in ‘Het Gemaalhuis’ in Hoofddorp. Verkoper is ontwikkelaar Timpaan. De bouw van de woningen is deze week begonnen. De oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van 2020.

De energiebehoefte voor verwarming, koeling en ventilatie van de gasloze appartementen aan de Kruisweg is extreem laag en met zonnepanelen wekken de woningen zelf duurzame energie op. Dat resulteert in een EPC-waarde van 0,09; ruim onder de wettelijke EPC-eis van 0,4. Bewoners krijgen daardoor een comfortabel huis met zeer lage energielasten.

In totaal worden er in Het Gemaalhuis in Hoofddorp 84 woningen gerealiseerd. Naast de 40 huurwoningen in het middensegment, komen er 30 eengezinswoningen en 14 appartementen voor de particuliere verkoop. De naam van het project en de architectuur van de woningen verwijzen naar de historische gemalen in de Haarlemmermeerpolder, waarin Hoofddorp ligt. De bouw van de woningen is in handen van aannemer IBB Kondor uit Oegstgeest en Bébouw Midreth uit Mijdrecht.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?