Syntrus Achmea verwerft 146 woningen voor PME vlakbij voormalige vliegbasis Soesterberg

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft voor Pensioenfonds van de Metalektro (PME) 146 woningen verworven in Soesterberg. De 105 appartementen en 41 eengezinswoningen maken deel uit van een omvangrijke gebiedsontwikkeling vlakbij de voormalige vliegbasis Soesterberg. Daarbij worden verouderde bedrijfsgebouwen en -terreinen getransformeerd naar nieuwe woonomgevingen.

De gasloze woningen aan de Batenburgweg variëren in grootte tussen de 80 en 120 vierkante meter en worden voorzien van een warmtepompinstallatie. In combinatie met hoogwaardige isolatie en zonnepanelen op de daken ontstaan comfortabele, energiezuinige woningen. De eerste oplevering vindt plaats in het eerste kwartaal van 2020. In totaal worden er op en bij de voormalige vliegbasis, die in 2008 werd gesloten, ruim 400 woningen gerealiseerd.

“Met deze acquisitie in Soesterberg voegt PME duurzame, betaalbare woningen op een aantrekkelijke locatie toe aan haar beleggingsportefeuille”, zegt Marcel Andringa, uitvoerend bestuurder Vermogensbeheer. “Dat is goed voor de toekomstige bewoners, goed voor het milieu en met het verwachte rendement ook goed voor de deelnemers in ons pensioenfonds.”

De woningen van PME worden gerealiseerd door Smink Infra Nijkerk en Van Wijnen, waarbij Lakenvelder Investment Group in samenwerking met Ovile hebben geparticipeerd in de totstandkoming van de plan- en projectontwikkeling.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?