Opslaggigant Storage Share strijkt nu ook in Hoogeveen neer

0

Storage Share, het succesvolle opslagplatform van de jonge ondernemers Julian Doorten (28) en Niels van Eck (29), is nu ook in Hoogeveen actief. Aan de Parmentierstraat worden 54 opslagunits van in totaal 450 m2 gebouwd. Storage Share maakt leegstaand vastgoed rendabel door het om te bouwen tot opslagruimten voor particulieren en bedrijven.

Storage Share is amper twee jaar actief, maar heeft de wereld van de particuliere opslag compleet op z’n kop gezet. In vrijwel alle grote Nederlandse steden bieden de jonge ondernemers leegstaande kantoren en ander vastgoed aan als opslagruimte. Meestal voor een fractie van de prijs die reguliere aanbieders van opslagruimte vragen. In Hoogeveen slaat Storage Share een geheel nieuwe weg.

Van autoshowroom naar opslagunits
Aan de Parmenierstraat huurt Storage Share zelf een grote ruimte. Het gaat om een showroom van voormalig autobedrijf Autodrôme dat in opdracht van Storage Share is omgebouwd tot opslagunits. “Normaal verhuren wij opslagruimtes in opdracht van derden, vooral vastgoedeigenaren”, vertelt Julian Doorten. “In Hoogeveen gaan we voor het eerst de exploitatie helemaal zelf doen.”
“Aanvankelijk lag onze focus vooral op de Randstad en op grote steden”, vult Niels van Eck aan. “We kregen echter steeds meer vraag naar opslagruimte in Hoogeveen. De paar ruimtes die we hier via ons platform aanboden, waren lang niet voldoende om aan de vraag te voldoen. We zijn op zoek gegaan naar andere oplossingen, die hebben we gevonden in een perfectie locatie aan de Parmentierstraat.”

Al voor oplevering verhuurd
Storage Share richt zich op particulieren en bedrijven die voor kortere of langere tijd opslagruimte zoeken. “Wij geven leegstaand vastgoed een nieuwe, tijdelijke invulling. Eigenaren zijn blij dat hun pand in gebruik blijft en ontvangen via ons ineens weer huurinkomsten”, licht Doorten toe. “We werken veel voor grote nationale en internationale vastgoedpartijen. Zonder grote investeringen maken we de bestaande ruimtes binnen bijvoorbeeld kantoren geschikt als opslagruimte. Daarmee creëren we direct rendement voor de eigenaar. Daarnaast blijft de eigenaar flexibel aangezien we standaard een opzegtermijn van een maand hanteren met huurders. En door onze specifieke marketing en kennis van de doelgroep weten we onze ruimtes snel vol te krijgen. Ook de huurders zelf hebben slechts een opzegtermijn van een maand en er zijn geen bijkomende kosten.”
In Hoogeveen exploiteert Storage Share langdurig een eigen opslagruimte. Het pand aan de Parmentierstraat is gehuurd voor een periode van twee keer vijf jaar. “Als Hoogeveen succesvol is, gaan we in meer plaatsen eigen opslagruimten exploiteren”, vertelt Van Eck. “Over dat succes hebben we overigens geen enkele twijfel, al tijdens de verbouwing kregen we veel aanvragen. De eerste ruimtes zijn al voor de oplevering verhuurd.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?